CULTURA 13 mai 2010

Centrul de Cultură Arcuş găzduieşte cea de-a XX-a ediţie a Galei Tinerilor Artişti

de Covasna Media | 570 vizualizări
Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), alături de Radio România Cultural şi Centrul de Cultură Arcuş organizează între 14 şi 16 mai, la Arcuş, cea de-a XX-a ediţie a Galei Tinerilor Artişti. La Gala Tinerilor Artişti au fost invitaţi peste 30 de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 22 de ani din toată ţara, câştigători ai olimpiadelor de muzică din acest an şi tineri care în anul 2009 au

Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), alături de Radio România Cultural şi Centrul de Cultură Arcuş organizează între 14 şi 16 mai, la Arcuş, cea de-a XX-a ediţie a Galei Tinerilor Artişti.

La Gala Tinerilor Artişti au fost invitaţi peste 30 de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 22 de ani din toată ţara, câştigători ai olimpiadelor de muzică din acest an şi tineri care în anul 2009 au obţinut diverse premii la competiţiile internaţionale din domeniu. Selecţia tinerilor a fost realizată de către critiul muzical Ecaterina Stan, producător al unor emisiuni de prestigiu la Radio România Cultural, iar prorgamul Galei cuprinde concerte de vioară, violoncel, violă, pian, canto - tangouri, canzonete, arii din musical-uri precum şi o expoziţie de pictură a Marianei Câmpeanu.

„Gala va aduce la Arcuş tineri interpreţi care s-au făcut remarcaţi în domeniul muzicii clasice, fiind o trecere în revistă a realizărilor acestora. Tinerii vor primi diplome de participare, acesta fiind un prilej foarte bun atât pentru a se întâlni ei între ei cât şi profesorii care-i îndrumează. Practic, putem spune că Gala va duce şi la o „măsurare a forţelor” între cei mai buni dintre cei mai buni”, a declarat directorul Centrului de Cultură Arcuş, Kapacz Attila.

Potrivit acestuia, Gala va culmina cu un concert de o oră şi jumătate, ce va începe sâmbătă de la ora 19 la Arcuş, dedicat publicului meloman din Sfântu Gheorghe.

„Fiecare tânăr are piesele sale consacrate, piese cu care participă în competiţii şi pe care lucrează intens. În cadrul concertului, tinerii se vor „juca” în dorinţa de a oferi un spectacol comun”, a mai spus Kapacz Attila.

Pentru publicul doritor a lua parte la concertele din cadrul Galei, Centrul de Cultură Arcuş pune la dispoziţie microbuze cu plecare din faţa Teatrului din Sfântu-Gheorghe, după cum urmează: vineri la ora 17,30, sâmbătă la ora 10,30 şi de la ora 18,30 şi duminică la ora 10,30.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.