CULTURA 13 septembrie 2018

Cât costă ediția a 6-a a festivalului pulzArt

de Covasna Media | 678 vizualizări

Casa de Cultură „Kónya Ádám” a alocat 206.000 de lei pentru a VI-a ediție a Festivalului de arte contemporane pulzArt, potrivit coordonatorilor evenimentului. De asemenea, o parte din finanțare, de 3 milioane de forinți, echivalentul a aproximativ 45.000 de lei, este asigurată de Fondul Cultural Maghiar, pentru al doilea an consecutiv. La această sumă se adaugă și veniturile obținute din vânzările de bilete.

Coordonatorul de programe din cadrul evenimentului, Knop Ildikó, a specificat marți, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că, de la an la an, festivalul devine mai accesibil și că tot mai puține programe necesită bilet de intrare.

 „Avem 11 evenimente și 6 workshopuri cu plată, restul programelor sunt gratuite. Deci avem în total peste 35 de programe în cadrul festivalului. Cel mai scump bilet de intrare este 30 de lei, iar cel mai ieftin 10 lei. În cazul workshop-urilor, cel mai scump bilet costă 200 de lei, iar cel mai ieftin costă doar 30 de lei, de exemplu workhop-ul britanicului Leafcutter John care presupune doar costurile de materii prime care se folosesc în construirea acelor gadgeturi care scot sunete”, a spus Knop Ildikó.

Programe accesibile tuturor

Festivalul pulzArt, devenit o interfață a tendințelor artei contemporane, dorește să formeze și anul acesta o relație strânsă între artist și spectator. Conform coordonatorilor programelor festivalului, generația tânără este mult mai receptivă la programele oferite.

De obicei avem feedback-uri foarte bune, cred că acesta o să fie reflectat și de vânzările de bilete. De exemplu, la concertul de închidere cam întotdeauna am avut sala plină. Avem feedback-uri pozitive și din partea tinerilor, generația tânără este mult mai receptivă la programele noastre, asta zic din experiență, dar întotdeauna programul este gândit ca să oferim ceva nu doar celor tineri. Încercăm să avem programe interesante și pentru persoanele mai în vârstă sau celor cu altă arie de interes decât arta contemporană. De aceea avem foarte multe programe accesibile tuturor și programe în aer liber”, a precizat Knop Ildikó.

Înscrieri prelungite

Conform informațiilor de pe site-ul evenimentului, anul acesta, ediţia VI-a a Festivalului de Artă Contemporană din Sfântu Gheorghe este construită în jurul unor ateliere/workshop-uri, în care se va lucra în grupuri mici, fără a omite evenimentele teatrale, muzicale, artistice și de performance, considerate speciale în aria lor de domeniu.

Organizatorii anunță că, deși înscrierile nu mai sunt disponibile online, cei interesați de un anumit workshop, se vor putea înscrie chiar în ziua desfășurării acestuia, în limita locurilor disponibile.

Teoretic înscrierile nu mai sunt deschise, dar practic - da, mai avem 2-3 locuri la fiecare workshop. Am prelungit data de înscriere chiar până la începutul fiecărui workshop, cu posibilitatea de a face și plata la fața locului dacă vine cineva interesat pe durata festivalului. Am încercat la fiecare workshop să găsim limita de participanți, în ideea ca fiecare să aibă timp suficient ca să poată să lucreze și individual cu lectorul/trainerul care susține workshop-ul, ” a spus coordonatorul de programe pulzArt, Knop Ildikó.

Festivalul de arte contemporane pulzArt  va avea loc, în perioada 13 – 16 septembrie la Sfântu Gheorghe.

Informaţii suplimentare despre condițiile de înscriere şi program pot fi găsite pe site-ul www.pulzart.ro.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.