CULTURA 16 februarie 2022

Căminul Cultural din satul Lisnău intră în etapa de modernizare

de Iulia Drăghici - Taraș | 854 vizualizări

Lucrările pentru reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din Lisnău, comuna Ozun, ar putea începe săptămâna viitoare, potrivit primarului Bordás Enikő. A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor, care se ridică la peste 1,2 milioane de lei, iar în prezent se pun la punct ultimele detalii până la predarea amplasamentului către constructor. 

În cursul săptămânii trecute am semnat contractul de execuție al investiției Reabilitarea și modernizarea căminului cultural din satul Lisnău, prin această lucrare clădirea existentă va fi reabilitată și modernizată în totalitate, vor fi construite și amenajate noi încăperi pentru grupuri sanitare și centrală termică. 

Sperăm ca prin realizarea acestei investiții să reînvie viața culturală a satului Lisnău”, a scris, pe pagina sa de Facebook, primarul Bordás Enikő. 

Edilul a spus pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro că lucrarea este finanțată prin fonduri europene. 

Speranțele sunt ca până la finele anului reabilitarea căminului să fie încheiată, deși, conform contractului, execuția poate să dureze până la maximum 16 luni. 

Pe lângă această investiție, în satul Lisnău urmează să fie reabilitată și clădirea fostului sfat popular, care va fi transformată astfel în centru de asistență socială. În cazul acestui proiect, spune primarul, se lucrează la refacerea proiectului tehnic și apoi va avea loc lansarea procedurii de licitație publică pentru găsirea unui constructor. Intenția autorităților este ca și acolo lucrările să înceapă anul acesta. Investiția va fi realizată cu fonduri europene. 

Lucrări vor începe în curând și la Școala din satul Bicfalău, dar și, de îndată ce vremea și birocrația vor permite, și pe o serie de drumuri, printre care cele mai importante DC16 și DC16A. 

Sursa foto: Facebook/Bordás Enikő

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.