CULTURA 21 octombrie 2012

Călușarii pe scenă

de Covasna Media | 584 vizualizări

Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune – Haromszék” aduce pe scenă un spectacol inedit intitulat „Masca”. Spectacolul este o combinație a mai multor stiluri, de la dansuri populare din Transilvania, până la dansul călușarilor olteni, coregrafii producției fiind Călin Orza, Ónodi Béla, Gálber Attila și Bordás Attila, regizor-coregraf Ivácson László.

„Din strămoși omul încearcă să exprime evenimentele naturale și supranaturale prin diferite ritualuri, în care a folosit dintotdeauna diferite măști. Încercăm să aflăm de ce omul obișnuia să poarte blănuri de animale, și de ce este nevoit chiar și azi să se ascundă în spatele unor măști. De la dansuri vechi, primitive, până la jocuri dramatice cu măști cunoscute și azi încercăm să aflăm care este de fapt adevărata identitate a omului: cel cu mască sau cel fără mască” – ne-a declarat reprezentantul ansamblului, Czilli Balázs, adăugând că spectacolul se adresează în egală măsură publicului maghiar și român.

Primul spectacol va avea loc marți 23 octombrie în Sala Studio, urmând ca Masca să fie prezentată publicului din Târgu Secuiesc pe 24 octombrie în Casa de Cultură din localitate. Ambele spectacole vor începe la ora 19, iar biletele se găsesc la Biroul de evenimente Culturale din Sfântu Gheorghe sau la casieria Casei de Cultură din Târgu Secuiesc. Spectacolul este susținut de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Fondul Național Cultural Maghiar.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.