CULTURA 28 noiembrie 2022

Bucuria de a fi un mic artist, la Gala „Iubește-ți patria, copile!”

de Diana Pantelimon | 1247 vizualizări

Asociația Pedagogilor Români din județul Covasna a organizat, cu prilejul Zilei Naționale a României, un Spectacol de Gală în cadrul proiectului județean „Iubește-ți patria, copile!”. Evenimentul a avut loc joi, 24 noiembrie a.c., la Școala Gimnazială „Váradi József”, din Sfântu Gheorghe. 

Un număr de 125 de copii din tot județul au participat la un concurs de creație literar-artistică pe tema „Iubește-ți patria, copile!”, iar cele mai reușite lucrări au fost premiate în cadrul evenimentului de joi. Gala de Premiere a fost deschisă cu un program artistic la care au participat aproximativ 40 de copii.

Au dansat pentru public piticii de la grupa mare din cadrul Grădiniței „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe. 

Apoi au cântat și încântat cu vocile lor duioase Ana Cleopatra Mocanu, Dimitrie Marin, Claudia Sraer, Bako Timea, Carina Darie-Gheorghe, Maria Anastasia Marin, Emanuel Dârstaru, Antonia Dârstaru. 

Maria Subțirelu a recitat pentru cei prezenți, cu deosebită expresivitate.

Spectacolul artistic s-a încheiat cu un moment intitulat „Mândrie de român”, care a adus în scenă dansurile tradiționale, pregătite de elevii claselor a V-a și a VI-a A, din cadrul Școlii Gimnaziale „Váradi József”. S-a dansat Hora Unirii atât pe scenă, copiii, cât și în sală, spectatorii.

Această activitate reprezintă doar una din bogata serie de activități dedicate zilei de 1 Decembrie, organizată de Asociația Pedagogilor Români, filiala Covasna. Scopul activității este „de a promova în rândul tânărului nostru public nevoia de a cunoaşte şi a respecta valorile fundamentale ale istoriei neamului, dezvoltarea şi consolidarea sentimentului patriotic, păstrarea identității naţionale și, firește, stimularea creativităţii şi a expresivităţii micilor noștri artiști”, au transmis organizatorii.

Proiectul a fost finanțat de Consiliul Local în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna, fiind trecut în Calendarul Activităților Educative Județene, aflându-se sub patronajul Prefecturii Județului Covasna.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României se vor încheia pe 2 decembrie, de la ora 20:00, la Arena Sepsi, cu concerte ale trupelor Zdob și Zdub și Sarmalele Reci. Biletele pot fi achiziționate pe iabilet.ro. Programul complet al evenimentelor de Ziua Națională a României, care se desfășoară până în 2 decembrie, este disponibil pe CovasnaMedia.ro.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.