CULTURA 19 ianuarie 2022

Au început înscrierile pentru cea de-a 7-a ediţie a Bienalei de Grafică a Ţinutului Secuiesc

de Agerpres | 1340 vizualizări

Centrul de Cultură al Judeţului Covasna a lansat înscrierile pentru cea de-a 7-a ediţie a Bienalei de Grafică a Ţinutului Secuiesc, la care pot participa artişti şi studenţi ai facultăţilor de artă din ţară şi din străinătate.

Organizatorii au precizat că scopul principal al evenimentului este să aducă în prim-plan tendinţele graficii contemporane, să ofere o imagine de ansamblu asupra tendinţelor actuale şi dezvoltarea tehnicilor de gravură în grafica de azi.

„Evenimentul are rolul de a urmări şi de a identifica, respectiv de a arăta acele interacţiuni care pot conduce la fuziuni variate dintre tehnicile grafice tradiţionale şi cele experimentale. Condiţiile schimbate şi experienţa constrângerilor ne-au îndemnat pe toţi să reevaluăm viziunea noastră despre viitor. Căutăm soluţii, folosind strategii diferite la întrebările rămase fără răspuns ale acestor vremuri nesigure. Prin urmare, organizatorii propun ca titlul Strategii să fie cuvântul cheie al Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc din anul 2022”, se arată într-o postare pe pagina de internet a Bienalei G7.

Artiştii interesaţi se pot înscrie până în data de 20 martie 2022, exclusiv pe platforma www.gbiennial.ro.web, prin completarea formularului online.

Lucrările selectate vor fi prezentate atât în cadrul expoziţiei, al cărei vernisaj ca avea loc în data de 7 octombrie 2022 la Centrul de Artă din Transilvania din Sfântu Gheorghe, cât şi într-un catalog şi vor fi itinerate la Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.

Vernisajul de la Sfântu Gheorghe va fi precedat de expoziţia artistului thailandez Mettrai Pongchomporn, câştigătorul ediţiei anterioare a bienalei.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Consiliile judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea şi Muzeul Judeţean Mureş.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.