CULTURA 6 iunie 2023

Au început înscrierile la Festivalul DbutanT; ediţia din acest an, dedicată debutului coregrafic

de Agerpres | 631 vizualizări

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe şi Teatrul de Stat Constanţa au lansat apelul de înscriere la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului-Concurs DbutanT, care se adresează coregrafilor aflaţi la început de drum.

Potrivit organizatorilor, anul acesta festivalul se va desfăşura în perioada 16 - 22 octombrie, iar spectacolele vor fi jucate atât pe scena Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, cât şi pe scena Teatrului de Stat Constanţa.

Conform regulamentului, la Festivalul-Concurs DbutanT de anul acesta se pot înscrie absolvenţii de universitate, master sau doctorat în teatru, secţia coregrafie, promoţiile 2021, 2022, 2023.

Înscrierile se fac prin e-mail, pe adresa secretarliterar@tam.ro, până pe 15 august, iar cei ce doresc să participe la festival trebuie să trimită CV-ul coregrafului debutant şi filmarea spectacolului nominalizat, în format YouTube sau GoogleDocs. Selecţia va fi făcută de un juriu profesionist a cărui preşedintă va fi Vava Ştefănescu.

Conducerea Teatrului „Andrei Mureşanu” a precizat că "DbutanT" este singurul festival de teatru din ţară care se adresează artiştilor debutanţi, iar acesta s-a bucurat până acum de un adevărat succes atât în rândul artiştilor aflaţi la început de carieră, cât şi în rândul publicului, sălile fiind arhipline la toate reprezentaţiile.

Fiecare ediţie este dedicată unei categorii artistice. Astfel, ediţia I a fost dedicată actorilor, a doua regizorilor, a treia scenografie, a patra compozitorilor de muzică de teatru sau coregrafilor (...) Conceptul gândit de organizatori la iniţierea acestui program, structurat în proiecte anuale, are la bază tocmai această ciclicitate, astfel că în ediţiile viitoare categoriile artistice sunt reluate în aceeaşi ordine, fiind dedicate noilor generaţii de absolvenţi de facultate, master sau studii doctorale”, a declarat managerul Teatrului „Andrei Mureşanu”, Anna Maria Popa.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.