CULTURA 27 septembrie 2017

VIDEO Au fost desemnaţi câştigătorii celei de-a treia „Bienale de artă fotografică a Ţinutului secuiesc“

de Agerpres | 793 vizualizări

Peste 280 de fotografi profesionişti şi amatori s-au înscris la cea de-a treia „Bienală de artă fotografică a Ţinutului secuiesc“, organizată de Consiliile judeţene Covasna şi Harghita, iar câştigătorii vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi ce va avea loc luna viitoare la Sfântu Gheorghe.

Concursul, deschis tuturor pasionaţilor de fotografie, indiferent de vârstă şi ocupaţie, s-a desfăşurat pe trei secţiuni - Open, la care au fost acceptate fotografii cu orice temă (călătorie, sport, portret, eveniment, natură, etno, nud  etc), categoria „Mişcare“, unde au putut fi înscrise fotografii care exprimă dinamică şi energie, şi categoria „ Pâine“, unde au fost acceptate fotografii legate de lumea sau povestea pâinii, de la procesul de producţie şi tipuri de pâine, până la consum şi tradiţii legate de acest produs.

Potrivit organizatorilor, în concurs au fost înscrise peste 1500 de lucrări semnate de 282 de artişti fotografi din 17 ţări.

„În acest week-end, care a trecut, am avut jurizarea lucrărilor (...) Ca număr au fost cam tot atâtea ca şi la ediţia precedentă, peste 1500 de lucrări, însă am avut un număr aproape dublu de participanţi, pentru că la ediţia a doua fiecare fotograf s-a putut înscrie cu 20 de fotografii, iar anul acesta numai cu şapte. Deci, 282 de artişti au participat cu peste 1500 de fotografii la cele trei categorii şi, nu am să nominalizez câştigătorii, dar vă pot spune că sunt şi din judeţul Covasna, dar şi din ţări foarte îndepărtate, precum China“, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna, Imreh Marton Istvan.

Numele câştigătorilor vor fi făcute publice pe data de 14 octombrie, când vor avea loc atât vernisajul expoziţiei, cât şi festivitatea de premiere la Centrul de Artă al Transilvaniei din Sfântu Gheorghe.

La fiecare categorie vor fi acordate câte trei premii în valoare de 660 de euro locul I, 440 euro locul al doilea şi 220 de euro locul al treilea.

Imreh Marton Istvan a mai spus că sponsorul principal al evenimentului este firma Canon, care în perioada 13-15 octombrie va fi prezentă la Sfântu Gheorghe cu departamentul service şi va asigura gratuit curăţarea profesională şi actualizarea software-urilor pentru orice aparat din această gamă deţinute de persoane fizice.

„Oricine deţine un aparat cu această marcă poate să îl aducă şi va beneficia de un service gratuit. De asemenea, vor putea fi încercate circa 50 de aparate, modele de ultimă generaţie şi vor fi ţinute şi două workshop-uri, unul legat de fotografia de mişcare şi al doilea fotografia de gastronomie“, a precizat acesta.

Bienala de Artă Fotografică a fost lansată în 2013 cu scopul de a deveni un loc de întâlnire şi de confruntare artistică pentru fotografi din întreaga lume, dar în acelaşi timp de a promova prin imagini tradiţiile, cultura şi specificul acestei regiuni multietnice.

Manifestarea vine în completarea „Bienalei de grafică a Ţinutului secuiesc“ şi este organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi Federaţiei Internaţionale a Artiştilor Fotografi Maghiari.

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.