CULTURA 3 octombrie 2019

Ateliere de dans, fără taxă, susținute de coregrafi de top

de Iulia Drăghici - Taraș | 1601 vizualizări

Printre profesori se numără și decanul Universității de Coregrafie din Singapore 

Pasionații de dans, cu o minimă tangență legată de acest domeniu, pot beneficia la Sfântu Gheorghe, în perioada Festivalului D-Butan-T, 14 – 18 octombrie, de cursuri predate de cei mai buni coregrafi din țară, dar și din lume. Înscrierile se fac până în preajma evenimentelor, dar se recomandă ca rezervările să fie făcute în prealabil pentru că locurile sunt limitate. 

Organizatorii D-Butan-T îi așteaptă la cursuri pe elevii, studenții, actorii sau alți artiști interesați de dans, cu un minim de cunoștințe în domeniu. La ateliere vor lua parte și concurenții la festival, dar în limita locurilor disponibile, se poate înscrie oricine este interesat. 

Fiecare workshop este special pentru că inclusiv membrii juriului au fost aleși în așa fel încât acestea să fie cât mai variate. Asta înseamnă că avem 5 zile de workshop cu 5 membri ai juriului, de la Vava Ștefănescu, care este directoarea Centrului Național al Dansului, până la coregrafi sau muzicieni locali, cum e Magor Bocsardi sau Veres-Nagy Attila. Încercăm ca în perioada petrecută la Sfântu Gheorghe să oferim tuturor participanților cât mai multe informații, în așa fel încât să plece acasă cu un bagaj cât mai complex de cunoștințe. Obținând și finanțarea de la AFCN, celor 5 workshop-uri susținute de membrii juriului, care vor fi dans contemporan, ritm, muzică electronică de teatru, compoziție clasică, muzicală dedicată teatrului, se adaugă și workshop-urile susținute de invitații din off, care au spectacole seara, respectiv susținute de Andrea Gavriliu și Dr. Danny Tan, domnia sa fiind decanul Universității de Coregrafie din Singapore”, ne-a spus organizatorul principal al evenimentului, managerul TAM, Anna – Maria Popa. 

Coregrafii invitați să susțină atelierele în cadrul D-Butan-T sunt: Veres-Nagy Attila (luni, 14 octombrie, ora 10:00, Hotel Arcuș), Andrea Gavriliu (luni, 14 octombrie, ora 12:00, Studio Háromszék), Zeno Apostolache (marți, 15 octombrie, ora 10:00, Hotel Arcuș), Dr. Danny Tan (marți, 15 octombrie, ora 12:00, Studio Háromszék), Magor Bocsardi (miercuri 16 octombrie, ora 10:00, Hotel Arcuș), Vava Ștefănescu (joi, 17 octombrie, ora 10:00, Hotel Arcuș) și Flavia Giurgiu (vineri, 18 octombrie, ora 10:00, Hotel Arcuș). 

Miercuri, 16 octombrie, de la ora 13:00, în Sala Chaplin de la Cinema Arta va avea loc o conferință și un workshop de Scrierea Dansului, unde participanții vor putea învăța să scrie coregrafii asemenea partiturilor muzicale. 

Insist pe rezervarea locurilor în avans pentru că fiind workshop-uri de mișcare, nu e atât de simplu să bagi 10 scaune în plus. Mai mult de 20 de persoane nu au cum să se miște. Atunci, rugămintea noastră pentru cei interesați este să facă efortul de a-și rezerva locul în cadrul evenimentului”, a punctat Anna-Maria Popa. 

Informații suplimentare despre înscrieri și ateliere, la info@tam.ro, Facebook/ DbutanT sau la numărul de telefon: 0725.11.22.25. 

D-Butan-T ediția a 4-a, dedicată debutului în coregrafie, are loc în perioada 13 – 19 octombrie la Sfântu Gheorghe. Evenimentul este organizat de Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu AFCN, UNITER Consiliul Județean Covasna și Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.