CULTURA 1 iulie 2021

Artistul covăsnean Lőrincz Róbert are prima expoziție personală la București

de Iulia Drăghici - Taraș | 1392 vizualizări

În premieră, pictorul covăsnean Lőrincz Róbert își expune lucrările la București. Vernisajul expoziției a avut loc în 29 iunie, la Combinatul Fondului Plastic, patronat de Uniunea Artiștilor Plastici din România. Picturile artistului din Sfântu Gheorghe vor putea fi văzute acolo până în 25 iulie. 

Aceasta este prima expoziție personală a lui Lőrincz Róbert în București. Conține 14 lucrări de artă contemporană, grupate pe tematica Eros / Thanatos, pe care artistul o va dezvolta în continuare. 

Vernisajul, care a avut loc marți seara, de la ora 19:00, s-a bucurat de o prezență numeroasă. 

Lőrincz Róbert, în vârstă de 26 de ani, și-a finalizat studiile la Facultatea de Pictură din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj Napoca (diplomă de master - 2019 și licență - 2017). Este, totodată, absolvent al Liceului de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe (promoția 2014). Între anii de școală au stat o mulțime de premii și reușite, cele mai notabile fiind câștigarea în 2013 a Concursului Național „Carmen Sylva” pentru Tinere Talente, categoria Pictură, cu 5 lucrări, prezentate la expoziția temporară la Castelul Pelișor din Sinaia sau distingerea cu diplomă și medalie în cadrul Galei Festive pentru aniversarea a 550 de ani de existență a orașului Sfântu Gheorghe, în decembrie 2011, la Teatrul „Tamási Áron”. 

O altă reușită remarcabilă a artistului a fost atunci când o lucrare de-a sa a ocupat un binemeritat loc în expoziția „Imaginile lui Enescu”, de la Biblioteca Națională a României din București, în 2019. Lucrarea lui  Róbert  a fost selectată printre cele mai bune 30 din cele peste 180 înscrise în concursul național cu același nume ca expoziția, dedicat marelui George Enescu.

Perioada în care lucrările artistului covăsnean sunt expuse în capitală este 29 iunie - 25 iulie a.c..

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.