CULTURA 14 mai 2010

Aproximativ 250 de lucrări de grafică din 11 ţări, prezentate într-o Bienală unică

de Covasna Media | 618 vizualizări

Aproape 250 de lucrări aparţinând unor artiști profesioniști sau studenţi la universităţile de artă din 11 ţări vor fi prezentate în cadrul unei Bienale de grafică care va avea loc în Sfântu-Gheorghe, la începutul săptămânii viitoare.

Bienala este organizată de judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna împreună cu Centrul de Creaţie Lăzarea Harghita, și atrage numeroși artişti profesionişti şi studenţi la universităţile de artă.

„Bienala s-a bucurat de un succes neaşteptat: s-au înscris 283 de artişti plastici din 11 ţări cu 693 lucrări, din care juriul a selectat 245 de lucrări. Bienala a devenit un exemplu viu cum poate să se transforme un eveniment local din Ţinutul Secuiesc într-un eveniment internaţional”, susţine reprezentantul PR al evenimentului, Szocs Edit.

Vernisajul Bienalei va avea loc în data de 18 mai 2010 la Sfântu-Gheorghe și la el este așteptat și ministrul culturii, Kelemen Hunor. Premiul principal a fost oferit de o firmă de construcţie și se ridică la 2.000 de euro. De asemenea, Consiliile judeţene Covasna, Harghita şi Mureş au mai oferit câte un premiu în valoare de 1.000 de euro.

Primele 70 de lucrări selectate de juriu vor apărea într­un catalog şi vor fi expuse în trei locaţii.

Teme articol: bienala grafica
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.