CULTURA 28 septembrie 2017

Ansamblul „Cununa Carpaților”, vedetă în Republica Moldova

de Iulia Drăghici - Taraș | 1563 vizualizări

Grupul din Întorsura Buzăului a făcut spectacol la Festivalul de Muzică și Dans Popular „Drăgaica”

Ansamblul folcloric „Cununa Carpaților” al Casei de Cultură din Întorsura Buzăului a luat parte, în perioada 23–26 septembrie, la a V-a ediție a Festivalului de Muzică și Dans Popular „Drăgaica”, din raionul Ungheni al Republicii Moldova. Cele 10 perechi de dansatori și cei doi soliști vocali au fost capete de afiș ale evenimentului unde au reprezentat România.

Tradițiile, muzica și dansurile populare din România au ajuns pe scena unui festival din Republica Moldova prin intermediul Ansamblului „Cununa Carpaților” al Casei de Cultură din Întorsura Buzăului. Dansatorii și soliștii s-au întors recent pe plaiurile natale după o experiență pe cinste. Cele 10 perechi de dansatori și cei doi soliști vocali, originari din Brașov, Adina Dăscălescu și Ionuț Milu, au fost primiți ca adevărate staruri în raionul Ungheni. În schimb, aceștia au oferit publicului prezent la a V-a ediție a Festivalului „Drăgaica” un spectacol exemplar, cu dansuri din patru zone ale României, respectiv tabloul coregrafic cu dansuri locale din zona Buzaielor, Crihalma, Sucitoarele și Someșul.

„A fost foarte, foarte frumos! Am fost primiți exemplar. Noi am fost singurii participanți din România și, așa cum îi așteptam noi la „Ciobănașul” pe cei de la Doina Gorjului, așa ne-au așteptat ei pe noi. Am rămas impresionați că am fost promovați și la televizor. Am avut emoții foarte mari, pentru că mi-a fost teamă că nu o să fim pe măsura așteptărilor. Ne-au lăsat la urmă, ne-au lăsat mai mult timp decât altor formații, dar ne-am dus pregătiți, cu dansuri puse la punct și cu soliști vocali foarte buni. Dansatorii au fost incredibili și am avut un spectacol foarte frumos. Am văzut că și publicul ne-a așteptat cu foarte mult interes, drept pentru care sunt convins că nu am dezamăgit. (...) Sunt mândru că am avut ocazia să reprezint România la un astfel de eveniment. (...) Țin să mulțumesc Consiliului Județean Covasna, care ne-a sponsorizat pentru drum și masă, dar și Primăriei Întorsura Buzăului, care, de asemenea, a completat bugetul pentru deplasarea noastră”, ne-a declarat directorul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, instructorul Ansamblului, Costică Oltean.

Activitatea dansatorilor pregătiți în cadrul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului se bucură de popularitate atât în străinătate, cât și la nivel local, fiind invitați ai multor evenimente.

La sfârșitul săptămânii, respectiv vineri, 29 septembrie, aceștia vor putea fi văzuți pe scena Festivalului Deliciilor Dulci din Sfântu Gheorghe. De asemenea, vor promova tradițiile, muzica și dansurile populare și la Festivalul Toamnei din Prejmer, din 15–16 octombrie, apoi și în cadrul unui eveniment care va fi organizat la Zăbala, în perioada 21–22 octombrie.

Sursă foto: Facebook, Costică Oltean.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.