CULTURA 20 octombrie 2017

Actorul Sebastian Marina, premiat într-un festival internațional

de Iulia Drăghici - Taraș | 3891 vizualizări

Artistul de la TAM a obținut premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar în cadrul Festivalului Internațional de Teatru, Fest(in) pe Bulevard

A V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard și-a desemnat câștigătorii, iar actorul și regizorul Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Sebastian Marina, se află printre aceștia.

Un juriu format din spectatorii cei mai fideli ai Teatrului Nottara din București a decis că Sebastian Marina merită titlul de „cel mai bun actor în rol secundar” pentru interpretarea personajului Florin din spectacolul „Orb de mină” de Székely Csaba, în regia Catincăi Drăgănescu, producție a TAM.

Premiu dedicat soției sale

„Distincția reprezintă o confirmare că spectacolul „Orb de mină” e bun și că rolul pe care îl fac asemenea. (...) Personal, acest premiu reprezintă o ocazie să pot să îi spun soției mele că îi mulțumesc. Ei îi dedic acest premiu. De altfel, ei îi dedic toate premiile pe care le câștig. (...) Fără ea eu nu aș putea să fiu ceea ce sunt”, a declarat joi, pentru „Observatorul de Covasna”, Sebastian Marina.

„Orb de mină”, unul dintre cele mai bune spectacole din România

Artistul ne-a mai spus că spectacolul „Orb de mină”, considerat drept unul dintre cele mai bune din țară la ora actuală, va mai fi prezentat la Sfântu Gheorghe.

„Cu siguranță la Sfântu Gheorghe o să îl mai jucăm. În rest, nu știu sigur. Sper să mai fie selectat și în alte festivaluri. Este abia al doilea festival la care ajungem și mie mi se pare foarte puțin pentru că spectacolul acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune spectacole din țară  la ora actuală, care se joacă în acest moment. Așa că ar trebui, fără nicio discuție să fie mult mai văzut. La Sfântu Gheorghe se va mai juca pentru că e în stagiune și va rămâne. Sala e mereu plină la spectacolul ăsta”, ne-a mai spus Marina.

Acesta a mai explicat și ce face, din perspectiva lui, ca acest spectacol să fie atât de apreciat: „Textul este fantastic. E unul dintre cele mai bune texte contemporane pe care le-am citit. Mai mult, conceptul regizoral este foarte bun. Textul este atât de bine scris, încât în mod normal ca regizor nu prea ai foarte multe de făcut, ci doar să îl montezi. Dar în cazul Cantincăi Drăgănescu, ea a venit și cu un concept peste ce propune textul, iar mie mi se pare foarte bine. Apoi, faptul că absolut toți cei care joacă în spectacol sunt foarte, foarte buni. Premiul ăsta pe care l-am luat eu putea să îl ia oricine altcineva din distribuție. De data asta m-am nimerit eu pentru că e mai generos scris personajul meu, dar la cât de bine joacă toți colegii mei, premiul e indiscutabil al oricăruia dintre noi”, ne-a spus actorul.

„Felicitări din suflet. Este un spectacol excelent în care Sebastian face un rol de zile mari. Mă bucur mult pentru el și pentru teatru. Și îi mulțumesc în numele teatrului pentru modul profesionist în care ne reprezintă!”, ne-a declarat și managerul TAM, Anna Maria Popa.

Festivalul internațional „Fest(in) pe Bulevard” a înregistrat în această ediție un palmares bogat: 12 zile cu 39 de reprezentații din 8 țări de pe 3 continente, 14 discuții cu publicul după spectacole, 2 evenimente stradale, 5 spectacole-lectură, 4 colocvii, 4 lansări de carte de teatru, 2 expoziții de fotografie, 7 spații diferite: Teatrul Nottara, Teatrul Țăndărică, Teatrul Odeon, Teatrul Național București, Teatrul ACT, Institutul Maghiar Balassi, Librăria Cărturești-Verona, conform site-ului evenimentului.

Juriul care a decis că Sebastian Marina merită premiul amintit a fost format din spectatorii cei mai fideli ai Teatrului Nottara, Luiza Ciorpan, Alina Maer, Alexandru Constantin, Marcel Frunte-Lată și Florin Frunză.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.