CULTURA 23 martie 2022

Întâlnire cu publicul a scriitoarei Elena Vlădăreanu

de Covasna Media | 1347 vizualizări

În cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe din acest an, Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” organizează mai multe programe literare, printre care şi o întâlnire cu publicul a scriitoarei Elena Vlădăreanu. Evenimentul va avea loc joi, 28 aprilie, de la ora 18:00, la Ceainăria Tein din centrul oraşului, iar interlocutorii scriitoarei vor fi poetul Király Zoltán și criticul literar brașovean Adrian Lăcătuș.

Elena Vlădăreanu este scriitoare, jurnalistă și co-inițiatoarea Zilele Sofia Nădejde, fiind una dintre cele mai semnificative scriitoare ale generației sale, cu o sensibilitate socială poetică unică. S-a născut în 1981 la Medgidia în judeţul Constanţa şi a debutat cu poezie în 2001-2002, iar de atunci a publicat mai multe volume de versuri, printre care spaţiu privat. a handbook (Cartea Românească, 2009, cu desene de Dan Perjovschi), Bani. Muncă. Timp liber (Nemira, 2017), minunata lume disney (Nemira, 2019). 

În vara anului 2021, aceasta a debutat în proză la Editura Nemira, cu un volum intitulat  August. Cuprinzând 10 proze scurte, August surprinde viața domestică, cu toate ale sale: dinamici de cupluri, relații sociale, negocieri personale, violență, victorii mărunte, maternitate, descoperiri, revolte, îndrăgostiri, copilărie, infidelități, mici bucurii și multe altele.

În ceea ce privește proiectul Zilele Sofia Nădejde, acesta a fost co-inițiat de autoare din dorința de a promova literatura scrisă de femei și a ajuns anul trecut la a IV-a ediție de micro-festival interdisciplinar, care pune în prim-plan arta realizată de femei.

Intrarea este liberă, motiv pentru care vă invităm la o discuţie sinceră şi deschisă avându-i protagonişti pe Elena Vlădăreanu, Király Zoltán și Adrian Lăcătuș.

Foto: M. Alexandra / Dilema Veche

Sursa: szentgyorgynapok.ro

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.