CULTURA 7 noiembrie 2022

În jurul lumii cu LIFT

de Covasna Media | 446 vizualizări

M Studio s-a întors recent de la Festivalul de Teatru Blanc'art din Maroc cu recunoaștere internațională și 3 premii. În perioada octombrie-noiembrie, spectacolul s-a jucat de asemenea în Portugalia și Armenia.

Conceput în coregrafia lui Ferenc Fehér, dansator independent din Budapesta, LIFT a devenit o poveste de succes internațional în istoria trupei M Studio. De la premiera din 2018, producția a fost invitată la numeroase festivaluri de dans și teatru de renume și a vizitat 4 continente în 4 ani, cu 2 reprezentații în Iran (Tabriz, Teheran), de asemenea a participat la festivaluri din Mainz (Germania), Plovdiv (Bulgaria), Svetvinčenat (Croația), Szczecin (Polonia). Anul trecut trupa a ajuns în Republica Dominicană, la Festivalul Edanco - Festival Internacional De Danza Contemporanea, iar anul acesta în perioada octombrie-noiembrie LIFT a fost invitat la Festivalul Internațional de Artele Spectacolului High Fest din Erevan, Armenia, la Festivalul Quinzena de Dança de Almada din Portugalia, respectiv la Festivalul Blanc'Art în Casablanca, Maroc. 

După ce a câștigat premii în Iran și Polonia (în Tabriz, premiul pentru Cel mai bun spectacol și în Szczecin Premiul Special al Festivalului), LIFT s-a întors din Maroc cu 3 premii pentru cea mai bună scenografie, cea mai bună regie și cel mai bun spectacol. Trupa este extrem de recunoscătoare Mariei Ciobanu, Ambasadorul României în Maroc, și Cătălinei-Iuliana Pînzariu, Consulul României, care au întâmpinat echipa și au înmânat premiile în cadrul unei ceremonii. 

Succesul internațional al spectacolului LIFT contribuie în mod esențial la realizarea unui obiectiv important în activitatea trupei: să ofere un insight pe plan internațional asupra ofertei culturale diverse din Sfântu Gheorghe.

(Trupa M Studio)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.