CULTURA 30 iunie 2010

„Jaques sau supunerea” al Trupei Ecou intră în competiţia Festivalului Ideo Ideis

de Covasna Media | 887 vizualizări

Trupa de teatru Ecou a Colegiului Național Mihai Viteazul (CNMV) din Sfântu Gheorghe a fost selectată pentru a participa la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, ce se va desfăşura la Alexandria între 6 şi 15 august. Spectacolul cu care tinerii de la Ecou vor intra în competiția de la Alexandria este ”Jacques sau supunerea”, de Eugen Ionescu, coordonat şi realizat de Fatma Mohamed, actriță a Teatrului Andrei Mureşanu, şi avându-i în distribuție pe Diana Grigoroşcuță, Mihai Olaru, Dana Zamfirescu, Alina Boricean, Cristina Cioba, Bogdan Stiuruc, Mirona Grigorescu şi Demeter Noemi.

Aceasta este prima participare a Trupei Ecou la Festivalul Ideo Ideis, după ce trupa nu a mai participat în nicio competiție teatrală din anul 2007.

Trupa Ecou va participa alături de alte opt tinere trupe de teatru din țară, competiția urmând să culmineze cu premii pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai buna actriță în rol principal, Cea mai buna actriță în rol secundar, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună regie / scenografie / mişcare scenică / coloană sonoră, un premiu al Festivalului Ideo Ideis, precum şi premii speciale.

Juriul ediției din acest an al Festivalului Ideo Ideis este compus din Cătălin Ştefănescu - membru al UNITER, al Asociației Internaționale de Teatru, moderator al emisiunii Garantat 100% şi actorii Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu şi Mihaela Sârbu.

Conceptul Ideo Ideis s-a născut în vara anului 2006, la initiațiva unor tineri care au dorit să aducă mai mult teatru pentru comunități, amatori şi iubitori de teatru. Festivalul susține ideea teatrului clasic şi simplu, jucat „pe scenă”.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.