ACTUALITATE 28 februarie 2023

Ziua Porților Deschise la ISU Covasna. Când poți participa

de David Leonard Bularca | 603 vizualizări

În același timp, se va desfășura și campania „Nu tremur la cutremur”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna organizează „Ziua Porților Deschise”, în contextul în care pe 28 februarie se împlinesc 90 de ani de la înființarea Protecției Civile în România. Se va prezenta tehnica din dotare la sediile ISU Covasna din Întorsura Buzăului și Baraolt. 

„Zilnic, între orele 10:00 – 14:00, la sediile subunităților de pompieri din județ, vor avea loc ,,Ziua Porților Deschise’’ și expoziții ale tehnicii de intervenție, după cum urmează: 

02.03 - Stația Întorsura Buzăului;

03.03 - Punct de lucru Baraolt”, conform unei informări de presă a ISU Covasna. 

Totodată, va fi desfășurată și campania „Nu tremur la cutremur”, prin care cetățenii vor fi informați cum trebuie să procedeze în cazul unui cutremur. 

„În aceeași perioadă, va fi reluată Campania națională de informare preventivă ,,NU TREMUR LA CUTREMUR’’, prilej cu care vor fi distribuite materiale informative în zonele cu public numeros, dar și spoturi video în mediul online.

În unitățile de învățământ vor continua acțiunile teoretice și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor medical și modul de comportare specific tipurilor de risc generatoare de situații de urgență”, conform aceleiași surse. 

90 de ani de la înființarea Protecției Civile în România

ISU Covasna precizează în comunicatul de presă că aceste activități sunt organizate și pentru a sărbători împlinirea a 90 de ani de când Regele Carol al II-lea a aprobat înființarea Protecției Civile în România. 

„La data de 28 februarie 2023, sărbătorim 90 de ani de la înființarea Protecţiei Civile în România, dată la care Regele Carol al II-lea a aprobat prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933 „Regulamentul Apărării Pasive în România”. 

Numită şi „arma vieţii”, având ca deviză motto-ul „Cu viaţa mea, apăr viaţa”, Protecția Civilă este o componentă necombatantă a apărării naţionale, cuprinzând un ansamblu de măsuri pentru ocrotirea populației, a bunurilor materiale în caz de război, calamități sau catastrofe, asigurând condițiile necesare supravieţuirii”, conform ISU Covasna. 

Luni, 27 februarie, și la Târgu Secuiesc s-a prezentat tehnica din dotare a stației de pompieri de acolo.

Sursa foto: ISU Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.