ACTUALITATE 13 noiembrie 2014

Ziua Mondială a Diabetului, marcată și la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 94 vizualizări

La fel cum se întâmplă în fiecare an, Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet din județul Covasna organizează o serie de evenimente menite să marcheze Ziua Mondială a Diabetului, sărbătorită anual pe data de 14 noiembrie. Anul acesta vor fi discuții și seminarii pe tema diabetului în Sala „Gábor Áron” a Bibliotecii Județene „Bod Péter”, sâmbătă de la ora 10.

Motoul ediției din acest an este „Alimentația sănătoasă începe cu micul dejun” și vor susține discursuri medici, diabetologi, dar și psihologi. Președintele Asociației Copiilor și Tinerilor cu Diabet, Dobolyi László Barna, spune că an de an organizează atât tabăra tematică „Un stil de viață sănătos”, cât și Ziua Mondială a Diabetului pentru că astfel cei care suferă de această boală au ocazia să se întâlnească și să discute despre probleme specifice.

„Evenimentele noastre au ca scop educarea celor care se confruntă cu această boală, fie că vorbim de pacienți, sau de familia acestora. Astfel aceștia pot discuta deschis despre problemele cu care se confruntă, dar au ocazia și de a socializa, de a ieși din rutina zilnică. La aceste evenimente personalul medical efectuează măsurători ale nivelului de glicemie și acordă sfaturi practice de specialitate” – a declarat președintele Dobolyi László Barna.

Intrarea la evenimentul de sâmbătă este liberă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.