ACTUALITATE 27 mai 2013

Ziua Copilului alături de păsări

de Székely Emőke | 70 vizualizări

De 1 Iunie, la Sfântu Gheorghe vor fi organizate o serie de evenimente în care actorii principali vor fi nu doar copiii, ci și păsările. Evenimentele vor avea loc în Parcul Central Elisabeta și sunt organizate de Cercul de Ornitologie „Mugurar” de la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.

Programele vor începe la ora 10 și cuprind următoarele activități: observarea și identificarea păsărilor, modelare de păsări din ghips, activități de determinare a păsărilor, ateliere de origami și colaje, dar vor fi și concursuri de desene cu premii. De asemenea, va avea loc o expoziție de fotografii a lui Marius Ursăciuc, intitulată „În lumea păsărilor”. La Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni se va organiza un alt concurs cu premii, numit „Găsește pasărea ascunsă în muzeu”.

Activitățile sunt organizate în cadrul proiectului „Salvează Delta! Scrie viitorul!”, implementat de Societatea Ornitologică Română – Sucursala Covasna și Cercul de Ornitologie „Mugurar” al Palatului Copiilor, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, în urma selecției naționale din cadrul segmentului „Spații verzi. Arii naturale protejate”.

Coordonatoarea proiectului, Ana Maria Lazăr, ne-a declarat că în cadrul aceluiași proiect, în luna iunie, Sfântu Gheorghe va deveni capitala ornitologiei, întrucât atunci va avea loc un concurs care va avea o parte teoretică și una practică, și la care vor participa elevi din mai multe județe ale țării.

afis aprobat

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.