ACTUALITATE 1 februarie 2015

Ziua cea mare – târg de nunţi la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 108 vizualizări

40 de firme au oferit produse și servicii legate de nunți și alte evenimente festive

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, în parteneriat cu Salonul de Flori „Cyclamen” au organizat sâmbătă la Liceul Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe cea de-a treia ediție a expoziției și târgului de nunți și evenimente „Ziua cea mare”. Organizatorii au pregătit anul acesta și câteva noutăți, iar spațiul alocat evenimentului a fost extins.

La ediţia din acest an au participat 40 de firme care au oferit produse și servicii legate de nunți și alte evenimente festive. Pe lângă asta, cei interesați au putut vedea și o paradă a rochiilor de mireasă, dar și demonstrații de dans sau machiaj, iar pe tot parcursul zilei a răsunat muzica live. „Suntem mulțumiți de evenimentul din acest an. Am reușit să oferim celor interesați o serie de noutăți, pe lângă deja cunoscuții fotografi, cofetari, coafeze, cosmeticiene, saloane de rochii, restaurante sau florării au fost prezenți și artizani care au prezentat oferte de produse personalizate, cum ar fi turtă dulce cu inițialele mirilor, de exemplu” – a declarat organizatoarea Bodor Tünde. De altfel, cei care au dorit au putut încheia contracte pe loc și au beneficiat de reduceri. Și vizitatorii au avut de câștigat, pentru că biletul de intrare a fost și bilet de tombolă, premiile fiind oferite de firmele prezente la târg.

Expo Nunta ZIua cea mare ianuarie 2015 - 1

Trenduri în 2015

Reprezentanta unei cofetării ne-a spus că în 2015 tortul de mireasă nu mai este doar alb, ci combinat cu diferite culori. „Culoarea aurie rămâne în continuare la modă, la care se adaugă alte culori pastel, dar și culoarea anului, roșu maroniu. În ceea ce privește forma tortului, acesta nu mai este unul cu etaj, din ce în ce mai multe persoane optează pentru mai multe torturi mici” – spune femeia. În ceea ce privește decorațiunile, anul acesta sunt la modă cele personalizate, care dau o notă de unicat oricărei nunți. La rochii sunt la căutare creațiile rustice, spun specialiștii, motiv pentru care proprietara unui salon de rochii de mireasă spune că în perioada următoare va achiziționa câteva astfel de rochii pentru a răspunde cererii mireselor.

Rochia perfectă

Mihaela se va căsători anul acesta în vară, însă spune că alegerea rochiei nu trebuie făcută în grabă, motiv pentru care a venit la târg pentru a vedea oferta de pe piață. „Bugetul meu pentru rochie este în jur de 1.000 de lei, sper că mă voi încadra. Am văzut deja trei rochii care îmi plac, voi merge pe stilul prințesă pentru că de mic copil așa m-am imaginat ca mireasă. Sunt mai conservatoare, așadar nici nu vine în discuție altă culoare decât albul. Vreau ca în ziua nunții să fiu în centrul atenției din toate punctele de vedere, așadar rochia trebuie bine aleasă” – spune viitoarea mireasă. Tânăra a adăugat că şi-ar putea închiria una cu un buget mai subțire însă spune că nu vrea să îmbrace o rochie care a mai fost purtată.

Buget limitat

Un cuplu care se va căsători în toamnă a venit la târg pentru a culege informații și a aduna oferte. Cei doi miri spun că nu au fixat încă data exactă, așadar sunt flexibili din acest punct de vedere. Nu și din punct de vedere financiar. „Cu banii stăm mai prost, așadar la nunta noastră nimeni nu va vedea extravaganță, ne limităm la strictul necesar. E bine că restaurantele acceptă plata după nuntă, altfel nu am fi avut din ce să plătim, banii pe care îi avem ne ajung pentru avans, rochie, costum, invitații... Am luat oferte de la toate restaurantele prezente la târg, le vom analiza și vom lua decizia ulterior” – ne-au spus cei doi, adăugând că târgul a fost o oportunitate bună pentru că i-a scutit de câteva drumuri sau telefoane pentru informații.

Ziua Cea Mare – Expoziția și târgul nunților și evenimentelor este organizată anual de Camera de Comerț și Industrie Covasna și face parte dintr-o serie de târguri de profil pe lângă cel de produse pentru copii „Baby Expo”, cel de amenajări interioare și exterioare „Casa Mea, Grădina Mea”, sau târgul medical „Bucurați-vă de Sănătate”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.