ACTUALITATE 5 iunie 2011

Zilele Belinului sub semnul... peştelui

de Monica Vrânceanu | 72 vizualizări
Cea de-a șasea ediție a Zilelor Belinului, care au avut loc în acest weekend, a fost marcată de concursul de pescuit ce a avut loc la Lacul Nou, administrat de Kosa Adalbert din Belin. Concursul a fost de fapt un maraton de 22 de ore de pescuit, la care au participat 17 echipe de pescari mai mult sau mai puțin profesioniști și la finalul căruia s-a strâns un total de 297 de kilograme de pește. Marele premiu al concursului

Cea de-a șasea ediție a Zilelor Belinului, care au avut loc în acest weekend, a fost marcată de concursul de pescuit ce a avut loc la Lacul Nou, administrat de Kosa Adalbert din Belin. Concursul a fost de fapt un maraton de 22 de ore de pescuit, la care au participat 17 echipe de pescari mai mult sau mai puțin profesioniști și la finalul căruia s-a strâns un total de 297 de kilograme de pește.

Marele premiu al concursului a fost câștigat de echipa formată din Ordog Istvan și Dancsi Kalman, cei doi pescari reușind să pescuiască 69,460 de kilograme de pește - în special crap.

Echipa Torpi - Observatorul de Covasna, formată din Nicu Vișan și Florin Cheresteș, a fost însă de departe cea mai populară, câștigând de altfel un premiu în acest sens.  Atmosfera de pe Lac a fost întreținută de cei doi, care s-au axat pe destinderea celorlalţi pescari și au adus cu ei chiar și un televizor, la care s-a putut urmări în direct meciul Naționalei României cu Bosnia de vineri seară.

”Am participat la un concurs foarte corect, în care pescarii s-au respectat unii pe alții și care a avut o organizare de excepție”, a apreciat Florin Cheresteș.

Principalul organizator al concursului, Kosa Adalbert, a declarat că această competiție reprezintă un eveniment organizat anual în memoria lui Kosa Emeric, un mare pescar și iubitor de natură al Belinului. Potrivit lui Kosa Adalbert, fiecare echipă a primit câte un bax de bere ca premiu de participare, în vreme ce câștigătorii au primit 500 de lei și cupa competiției - un pește de dimensiuni mari, realizat la comandă în Ungaria.

După concursul de pescuit, s-a organizat și o competiție a ciorbelor de pește, fiecare pescar străduindu-se să-și pună în valoare talentul culinar; ciorbele au fost apoi servite la chioșcurile special amenajate din apropierea Lacului Nou.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.