ACTUALITATE 29 iunie 2014

Zi de sărbătoare la RHM Pants Estelnic

de Székely Emőke | 519 vizualizări

Printr-o investiție de 250.000 de euro, vechea fațadă a clădirii a fost schimbată

Fabrica de pantaloni RHM Pants din Estelnic a „îmbrăcat haine noi”, fațada clădirii fiind complet schimbată, iar acest lucru a fost sărbătorit printr-un eveniment festiv, sâmbătă, la care au participat mai multe oficialități ale fabricii, precum și ale administrației locale și județene.

Este vorba de o investiție de 250.000 de euro, începută în primăvara acestui an, prin care vechea fațadă a clădirii, care a fost una tipic rurală, a fost schimbată. În 2012 interiorul fabricii a fost schimbat, iar acum același lucru s-a întâmplat și la exterior.

RHM Pants Estelnic iunie 2014 - 3

„În urmă cu doi ani de zile am avut o întâlnire similară, pe atunci am renovat interiorul clădirii, dar ne-am dat seama că avem o problemă, pentru că exteriorul nu reflecta interiorul acesteia. Am întocmit așadar un plan, am colaborat foarte bine atât cu oamenii din interiorul companiei, cât și cu firma de proiectare și construcție, şi sunt foarte mulțumit” – a spus în discursul său directorul Dr. Dietrich Bock.

Acesta a mai declarat că pe vremea când și-au început activitatea în Estelnic, în 1991-92, era o altă lume, când firma avea doar un concept bun, o doză mare de dorință și optimism. Ideea de bază era să înființeze o firmă la Estelnic cu un număr maxim de 250 de angajați. „Nu am avut în plan, dar lucrurile au evoluat diferit, am profitat de fiecare oportunitate apărută pe piață, am găsit oamenii potriviți, echipe bune. Așa se face că la 22 de ani de la începerea activității aici avem deja 10 fabrici, din care 5 în România. Avem convingerea că aceste firme ne asigură un viitor bun” – a spus Dr. Dietrich Bock.

Directorul a vorbit și despre faptul că industria textilă s-a schimbat în ultimii ani la nivelul țării, iar unele modele de afaceri au ajuns în puncte critice. RHM Pants și-a schimbat politica și strategia de business în urmă cu 7 ani, iar în ultimii 3-4 ani s-a dovedit faptul că această schimbare a fost binevenită.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că instituția pe care o conduce a avut rolul său la acest succes prin faptul că în ultimii ani a ajutat comuna Estelnic la realizarea unor investiții de infrastructură. Tamás a vorbit și despre faptul că fabricile de confecții au contribuit și contribuie la nivelul scăzut al șomajului, și și-a exprimat convingerea că în județul Covasna dezvoltarea vine prin industrializare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.