ACTUALITATE 4 aprilie 2012

Voluntari străini la Câmpul Frumos

de Székely Emőke | 52 vizualizări

În această săptămână se desfășoară la Arcuș o tabără de voluntariat „Volunteers In Cultures”, la care participă tineri din Italia, Turcia, Ungaria, Austria, Lituania și România. În cadrul taberei tinerii au avut ocazia să vadă pe pielea lor cum este să lucrezi ca voluntar în Sfântu Gheorghe. Unii s-au dus la Orko, unde s-au ocupat de copii, alții la Școala „Váradi József”, la Căminul de Bătrâni „Zathureczky Berta”, iar patru iubitori de animale au vizitat Adăpostul de Câini de la Câmpul Frumos.

Lavinia este din Italia și ne-a spus că a ales să vină la adăpost pentru că problema câinilor fără stăpân este una acută și la ea în țară. A povestit că din cauza lipsei de bani autoritățile italiene nu pot înființa adăposturi, iar câinii sunt mai mult lăsați în stradă. A rămas plăcut surprinsă de ceea ce a văzut la Câmpul Frumos și nu s-a dat în lături nici când a venit vorba de curățat țarcul câinilor.

Bernadette este din Târgu Secuiesc și crede că tabăra de la Arcuș este o bună posibilitate de a cunoaște cultura și viața altora. Ea ne-a declarat că pe lângă discuțiile despre voluntariat au avut timp și de distracție sau excursii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.