ACTUALITATE 27 iulie 2018

VIDEO Simpozion dedicat Zilei Imnului Național la Cercul Militar din Sfântu Gheorghe

de Geanina Lupșa | 1533 vizualizări

Profesorii Vasile Stancu și Ioan Lăcătușu au evocat seminificația și istoria imnului

Cu prilejul Zilei Imnului Național al României, la Cercul Militar din Sfântu Gheorghe, astăzi, de la ora 13:00, a avut loc un simpozion cu tema „Simbolistica versurilor Imnului Național al României, istoric și semnificații”. Profesorii Vasile Stancu și Ioan Lăcătușu au evocat, în cadrul acestuia, principalele aspecte istorice cu privire la însemnătatea simbolului național ce îl constituie Imnul de Stat al României.

La originea actualului Imn Național „Deșteaptă-te, române!” se află poemul patriotic, „Un răsunet” de Andrei Mureșanu. Prin Legea nr. 99/1998, data de 29 iulie a fost proclamată Ziua Imnului Național al României, simbol al unității Revoluției Române de la 1848. 

De asemenea, duminică, în 29 iulie, începând cu ora 08:10 la sediul tuturor unităţilor militare aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne din garnizoană se vor desfăşura ceremonii militare şi religioase, Imnul Naţional al României fiind intonat instrumental şi vocal.

Seria de activități cu prilejul Zilei Imnului Național al României, din perioada 27 – 29 iulie, este organizată de Instituția Prefectului Covasna, în colaborare cu Garnizoana Sfântu Gheorghe.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.