ACTUALITATE 22 iunie 2018

Un tricolor de 100 de metri va învălui duminică Valea Zânelor

de Geanina Lupșa | 1011 vizualizări

Localnicii și turiștii sunt așteptați în weekend la celebrarea Zilei Universale a Iei și a Drapelului Național

Ziua Internațională a Iei și Ziua Drapelului Național vor fi sărbătorite duminică, 24 iunie, de la ora 16:00 în stațiunea Covasna, la Valea Zânelor, printr-un eveniment care va celebra tradițiile folclorice, organizat de SC Turism Covasna SA și Asociația GRIT. Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, un drapel de 100 de metri va învălui Valea Zânelor.

Pentru al șaselea an consecutiv, în orașul Covasna se sărbătorește Ziua Iei. Programul va debuta duminică, de la ora 16:00, potrivit organizatorilor.

Un tricolor de 100 de metri va învălui Valea Zânelor

„Programul începe la ora 16:00, cu momente dedicate sărbătoririi Zilei Drapelului: un drapel de 100 de metri va fi desfășurat în Valea Zânelor; cu sprijinul jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna, vom arbora un steag în vârful unui brad înalt. Vom umfla, cu ajutorul copiilor, baloane roșii, galbene și albastre, vom împărți participanților brățări tricolore”, ne-a comunicat organizatorul evenimentului, Florentina Teacă.

Muzică și dansuri populare susținute de artiști locali

Din program fac parte concerte de muzică populară susținute de artiști locali, dansuri populare (Ana Maria Sandulea, Alexandru Baciu, Alina Oană, Tripletele Oprea, corul Voievozii Munților, Mugurașii, Românașii,  Ansamblul Florile Zagonului și Junii Covasnei) și expoziții de fotografii înfățișând locuitorii din Voinești ai secolului trecut îmbrăcați în portul popular românesc.

„Pregătim și o expoziție de fotografii vechi, înfățișând voineșteni din secolul trecut îmbrăcați în costume populare, dar și o tombolă cu premii atractive: o ie veche de 50 de ani, o ie nou-nouță, cărți despre Voineștii Covasnei (cu autograful autorului, editate de Asociația GRIT) sau obiecte care au legătură cu aceste două simboluri ale Neamului nostru, ia și tricolorul”, ne-a mai transmis Florentina Teacă.

„Sperăm ca turiștii să plece de la Covasna cu amintiri plăcute”

La evenimentul de duminică sunt așteptați și turiștii din stațiunea Covasna, veniți din toate colțurile țării, care, speră organizatorii, vor pleca cu amintiri frumoase din această zonă.

„Ținând cont că la eveniment vor fi mulți turiști, veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare, avem speranța, ba chiar și certitudinea, că aceștia vor pleca de la Covasna cu amintiri plăcute. Ba chiar am pregătit o hartă a României, pe care turiștii vor fi rugați să marcheze locul din care vin, ca să ne facem o idee despre locurile în care vor ajunge ecourile evenimentului nostru”, ne-a mai comunicat Florentina Teacă.

Pe lângă spectacol, organizatorii vor amenaja și un mic târg cu obiecte și produse tradiționale. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.