ACTUALITATE 30 iunie 2011

Un nou termen în cazul procesului de mită de la Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 69 vizualizări
Ieri dimineaţă a avut loc un nou termen în procesul în care primarul municipiului Târgu Secuiesc, Rácz Károly, este acuzat de luare de mită în formă continuată. De această dată şedinţa a fost publică, în ciuda faptului că avocatul apărării, Adam Ioan, a cerut ca jurnaliştii ori să părăsească sala, ori să rămână în calitate de persoane fizice, cererea fiind respinsă de judecător. La termenul de ieri au fost citaţi cinci

Ieri dimineaţă a avut loc un nou termen în procesul în care primarul municipiului Târgu Secuiesc, Rácz Károly, este acuzat de luare de mită în formă continuată.

De această dată şedinţa a fost publică, în ciuda faptului că avocatul apărării, Adam Ioan, a cerut ca jurnaliştii ori să părăsească sala, ori să rămână în calitate de persoane fizice, cererea fiind respinsă de judecător. La termenul de ieri au fost citaţi cinci martori, dintre care s-au prezentat în faţa instanţei trei dintre aceștia: Szász László, Török Piroska şi Fábián Judit, aceasta din urmă fiind contabila din cadrul Primăriei Târgu Secuiesc.

Szász László a spus instanţei că denunțătorul Áda József i-a vorbit despre faptul că primarul Racz Karoly îi datora 1,1 milioane de lei şi că nu avea de gând să-l mai împrumute pe viitor.

Prietena lui Áda, Török Piroska, a afirmat că nu a văzut când şi cum a luat Rácz Károly banii de la denunțător, iar ultimul martor prezent, contabila Fábián Judit, a confirmat faptul că autoritatea publică locală are datorii către societatea comercială a lui Áda József, valoarea acestei datorii fiind de aproape 140.000 de lei, adăugând că această datorie nu a putut fi achitată din cauza faptului că Primăria nu a avut bani.

Iţele acestei poveşti sunt însă departe de a fi descurcate, următorul termen fiind programat pentru data de 28 septembrie.

Racz Karoly a fost arestat pe 12 martie, în urma propunerii procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. Potrivit DNA, Racz Karoly, în calitatea sa de primar, i-a pretins administratorului unei  societăţi – denunţătorul în cauză – o sumă de bani neprecizată în scopul derulării fără probleme a contractului – emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea cu rapiditate a plăţii unor produse livrate. Racz și-a susținut tot timpul nevinovăția, arătând că  era vorba despre un simplu împrumut și nimic altceva. Pe 12 martie, Tribunalul Covasna a aprobat arestarea pentru 29 de zile a lui Racz Karoly. Primarul de Târgu Secuiesc a fost suspendat din funcție pe timpul arestării, el revenind la Primărie abia după eliberarea din arest, pe 9 aprilie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.