ACTUALITATE 30 iunie 2014

Un elev a fost eliminat de la Bac pentru că a încercat să copieze

de Székely Emőke | 72 vizualizări

Luni au început examenele scrise ale Bacalaureatului cu proba de Limba și Literatura Română, examen la care în judeţul Covasna 62 de elevi nu s-au prezentat, iar unul a fost eliminat pentru că a încercat să copieze.

„Din cei 1.425 de elevi înscriși la Bacalaureat s-au prezentat doar 1.363, așadar 62 au lipsit. De asemenea un elev a fost eliminat din examen după ce a încercat să copieze. Incidentul s-a petrecut în clădirea Liceului Tehnologic „Apor Péter” din Târgu Secuiesc” – a declarat inspectorul școlar responsabil Farkas Csaba.

Acesta a mai spus că până la urmă Inspectoratul Școlar al Județului Covasna a rezolvat și problema supraveghetorilor. La începutul probelor orale IȘJ întâmpina dificultăți în recrutarea supraveghetorilor, dar până la urmă au convins în jur de 300 de cadre didactice să participe la Bac. Farkas a amintit și de situația din anii trecuți, când dascălii erau plătiți bine pentru aceste servicii și supraveghetorii au fost desemnați prin tragere la sorți. „Acum și responsabilitatea e mai mare, și banii mai puțini” – spune el.

Programul următoarelor zile de Bacalaureat: 1 iulie – limba şi literatura maternă, 2 iulie – proba obligatorie a profilului, 4 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării, 7 iulie – afişarea rezultatelor (până la ora 12:00), 7 iulie – depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00), 8-10 iulie – rezolvarea contestaţiilor, 11 iulie – afişarea rezultatelor finale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.