ACTUALITATE 3 iulie 2014

Un copil de 6 ani a fost rănit grav într-un accident

de Székely Emőke | 100 vizualizări

Un nou accident în care a fost implicat un biciclist a avut loc miercuri la Vâlcele. Polițiștii spun că o șoferiță de 35 de ani care venea din direcția Feldioara către Sfântu Gheorghe a vrut să depășească un copil care mergea cu bicicleta. Acesta însă s-a dezechilibrat și a fost lovit de mașină. Copilul, în vârstă de 6 ani, a fost rănit grav și fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Accidentul vine după o perioadă în care polițiștii au desfășurat o acțiune în scopul prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi bicicliştii şi căruţaşii. Acţiunea s-a desfăşurat atât în municipii şi oraşe, cât şi în localităţile rurale din judeţ, în activităţile specifice fiind angrenaţi peste 40 de poliţişti.

Astfel, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 21.000 de lei, dintre care 29 au fost aplicate pentru abateri comise de către biciclişti, iar 19 pentru cele comise de conducătorii de vehicule cu tracţiune animală.

Prin astfel de acţiuni poliţiştii urmăresc nu doar prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, care de multe ori se soldează cu răniţi grav, ci şi educaţia rutieră a acestor categorii de participanţi la trafic. Acest gen de acţiuni se vor desfăşura la nivelul judeţului Covasna şi în perioada următoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.