ACTUALITATE 23 martie 2020

ULTIMĂ ORĂ! Se suspendă internările și se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe

de Iulia Drăghici - Taraș | 5114 vizualizări

Măsura se aplică la nivelul unităților sanitare publice și private din România

 

Autoritățile au anunțat luni noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus). 

„Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, arată un comunicat de presă transmis de autorități. 

Sursa: Grupul de Comunicare Strategică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.