ACTUALITATE 15 octombrie 2013

Turneul „Joc”, un dar muzical pentru județul Covasna

de Monica Vrânceanu | 148 vizualizări

Pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu și muzicologul Irina Nițu susţin 12 concerte în judeţ

Pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu și muzicologul Irina Nițu susțin în această perioadă turneul de concerte Joc, în 12 orașe și localități din județele Covasna și Harghita.

În județul nostru, turneul cuprinde orașele Sfântu Gheorghe, Covasna, Târgu Secuiesc  Baraolt și localitatea Arcuș.

Ideea turneului este concentrată pe Joc, urmând a fi dezvăluită tocmai prin jocuri, dansuri şi rapsodii pentru pian la patru mâini. Cei care vor lua parte la concerte vor avea șansa de a asculta compoziții semnate de Constantin Silvestri, György Sándor Ligeti, Béla Bartók, Franz Liszt, Maurice Ravel şi George Enescu. În plus, în cadrul concertelor va fi prezentat unul dintre noile modele de piane Hybride Yamaha – modelul AvantGrand N1.

Turneul va debuta cu Arcuș – miercuri, 16 octombrie, și va continua cu următoarele locații: pe 17 octombrie la Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe, pe 18 octombrie la Casa de Cultură din Baraolt, pe 25 octombrie la Casa de Cultură Vigadó din Târgu Secuiesc și pe 26 octombrie la Centrul Cultural din Covasna; concertele sunt programate de la ora 18,30 în fiecare locație.

Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu formează un duo pianistic din anul 2005, având la activ sute de concerte în ţară şi în străinătate. Activitatea artistică a acestora cuprinde trei turnee de promovare a muzicii lui George Enescu şi contemporanilor săi, sonatelor pentru pian la patru mâini de Wolfgang Amadeus Mozart, fiind implicați în co-organizarea Festivalului Klavier ART desfăşurat la Topliţa în 2012, a Masterclass-ului Microcosmos Muzical de la Gheorgheni din 2012, a primei ediţii a Concursului de Interpretare Klavier ART Petroşani în 2012, și participând la diverse festivaluri, printre care Festivalul Internaţional George Enescu Bucureşti. Cei doi pianiști au fost distinși cu diverse premii naționale și internaționale.

Irina Niţu a absolvit muzicologia la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A fost redactor colaborator al Societăţii Române de Radiodifuziune, profesor de pian la Colegiul Naţional Dinu Lipatti. A obţinut premii de muzicologie, participă la conferinţe şi simpozioane, prezintă concerte-portret, lansări de discuri, publică studii de muzicologie, articole şi cronici.

Turneul „Joc” este organizat de Asociația Klavier Art în parteneriat cu Centrul de Cultură Arcuş şi Yamaha Music Europe GmbH, proiectul fiind finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

17 Muzeul Naţional Secuiesc  Sfântu Gheorghe A2

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.