ACTUALITATE 15 ianuarie 2014

Transportul în comun din Sfântu Gheorghe nu se va scumpi

de Székely Emőke | 65 vizualizări

Prețul biletelor și al abonamentelor va rămâne același, iar compania de transport în comun Mult Trans se gândește la înființarea unei noi linii pe lângă cele 4 deja existente.

„În ciuda faptului că mai mulți operatori de transport și-au mărit prețurile anul acesta, noi nu am făcut-o, ba mai mult, oferim diferite reduceri. Astfel un bilet cu două călătorii costă în continuare 4 lei, iar abonamentul lunar pe o linie 60 de lei. Pensionarii, elevii și studenții au reducere, astfel: persoanele care au o pensie mai mică de 800 de lei, pot circula gratuit, iar cei ale căror pensii sunt între 800 şi 1.600 de lei, au reducere de 50%, la fel ca și elevii și studenții. În cazul lor abonamentul costă astfel 30 de lei” – spune directorul Multi Trans, Tittesz Zoltán.

Acesta a mai spus că biletele se pot cumpăra și de la șofer, e drept însă, costul este dublu. Tittesz spune că motivul ține de orarul autobuzelor și siguranța șoferului. „Dacă ar fi același preț, toată lumea ar cumpăra bilet de la șofer, ceea ce poate duce la probleme de securitate, dar și la întârzieri ale autobuzelor. Dar dacă cineva nu a avut timp să cumpere bilet și se grăbește, poate recurge ala această metodă” – a declarat Tittesz.

La Sfântu Gheorghe circulă momentan autobuze pe 4 linii, însă Multi Trans nu exclude nici posibilitatea înființării unei noi linii, care ar circula și în zona marilor magazine de la marginea orașului. Pentru această nouă linie însă este nevoie atât de autobuze noi, cât și de forță de muncă, însă Tittesz Zoltán și-a exprimat speranța că se vor găsi fonduri în acest sens.

Autobuzele Multi Trans sunt mai aglomerate în intervalul orar 6-8, respectiv după masa, când elevii se întorc de la școală, iar adulții de la serviciu. Într-o zi obișnuită de lucru autobuzele efectuează un număr de 1.688 de km, iar la sfârșitul săptămânii aproape 600 de km.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.