ACTUALITATE 28 august 2014

Topul Firmelor va avea loc în octombrie la Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 160 vizualizări

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna va organiza Topul Firmelor 2013 pe data de 17 octombrie la Restaurantul „Atrium” din Târgu Secuiesc. Președintele CCI, Édler András, spune că vor fi premiate 800 de firme din județ din cele peste 4.000 înregistrate.

„Anul acesta numărul firmelor premiate a crescut cu 100 față de anul trecut, ceea ce înseamnă că am avut rezultate mai bune în economie. Din analizele pe care le-am efectuat am stabilit că cele 800 de firme din top dau 63% din PIB-ul județului, restul de 37% fiind dat de celelalte 3.800 de firme care au depus bilanț. Motivul este simplu, avem multe afaceri mici, magazine mici” – a declarat Édler András.

Acesta a mai spus că defalcat pe categorii, în cadrul firmelor de top predomină industria, dar că s-ar putea ca în cadrul tuturor firmelor din județ să predomine comerțul, la fel ca în anii trecuți. În ceea ce privește viitorul economiei covăsnene, Édler spune că va trebui să menținem industria ușoară, care este deja cunoscută în zonă, dar ar fi nevoie de dezvoltarea și unor domenii noi.

„Județul Covasna reprezintă un mare potențial turistic, însă nu avem infrastructura necesară pentru dezvoltare. De exemplu, dacă ar fi reabilitat drumul spre Balvanyos, ar crește și fluxul de turiști. De asemenea, degeaba avem unde să cazăm turiștii, trebuie să le oferim și ceva cu care să își petreacă timpul” – este de părere Édler, dând exemplu mocănița de la Covasna, care, în opinia lui, ar trebui să aibă un circuit lung, până la Comandău și înapoi.

Un alt domeniu cu viitor în Covasna este, în opinia președintelui CCI, cel IT. Édler spune că ar trebui atrași investitori în acest domeniu pentru că avem specialiști în județ. De asemenea, clima covăsneană este bună pentru construirea unor centre de date, ceea ce ar însemna o dezvoltare a IT-ului în județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.