ACTUALITATE 4 iulie 2011

Toamna ar trebui să aducă pod nou la Belin

de Monica Vrânceanu | 52 vizualizări
Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a semnat contractul de execuţie pentru refacerea podului de la Belin, distrus complet de inundaţiile de anul trecut. Pentru această reabilitare se vor investi 1,3 milioane de lei de la bugetul judeţului, lucrările de construcţie urmând a se finaliza în termen de două luni, adică până în luna septembrie. Primarul comunei Belin, Siko Imre, a declarat că lucrările propriu-zise executate până

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a semnat contractul de execuţie pentru refacerea podului de la Belin, distrus complet de inundaţiile de anul trecut. Pentru această reabilitare se vor investi 1,3 milioane de lei de la bugetul judeţului, lucrările de construcţie urmând a se finaliza în termen de două luni, adică până în luna septembrie.

Primarul comunei Belin, Siko Imre, a declarat că lucrările propriu-zise executate până acum au vizat numai stâlpii de susţinere a podului, fiind absolut necesară continuarea lucrărilor de refacere.

“Din păcate, acest pod nu mai este practicabil de un an de zile, inundaţiile din iulie anul trecut distrugându-l complet. În prezent se circulă pe o rută ocolitoare, însă marea problemă este şi aceea că străzile din vecinătatea podului s-au distrus şi ele, fiind afectate continuu de ape, chiar în ultimele zile existând furtuni care au inundat din nou grădinile şi gospodăriile oamenilor. În plus, locuitorii din Belin s-au săturat de situaţia podului, nu se poate face nimic în comună din această cauză”, a declarat Siko.

Inundaţiile din 2010 au deteriorat grav infrastructura podului din centrul comunei Belin, iar platforma pietonală a podului de beton este ruptă, podul fiind impracticabil în prezent. Până în prezent, la podul din Belin s-au investit, din fonduri guvernamentale, 400.000 de lei în lucrări de consolidare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.