ACTUALITATE 6 mai 2014

Tinerii nu sunt interesați de muncă

de Székely Emőke | 195 vizualizări

Mai puţin de 100 de persoane au participat la Bursa locurilor de muncă pentru tineri de la Sfântu Gheorghe

O singură persoană a fost angajată la bursa locurilor de muncă pentru tineri, organizată marţi de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. La evenimentul care a avut loc la Complexul Park din Sfântu Gheorghe au fost puse la bătaie 118 locuri de muncă, dintre care 10 erau pentru absolvenți de studii superioare.

„La bursă au participat doar 96 de persoane, așadar interesul n-a fost prea mare. O persoană a fost angajată pe post de tâmplar, iar alți 12 tineri au fost aleși pentru un interviu ulterior, având șanse să fie angajaţi. Din păcate tinerii nu au venit pregătiți la bursă, și asta pentru că la școală nu sunt învățați cum trebuie să vorbească cu potențialii angajatori. De asemenea, aceștia nu au pregătire practică, ci doar așteptări salariale mari” – a declarat directorul adjunct al AJOFM Covasna, Téglás Ferenc.

Acesta a mai spus că la bursa de marți au fost invitate 200 de firme, dintre care doar 11 au venit cu oferte de locuri de muncă. Aceștia au oferit posturi de muncitori necalificați sau locuri de muncă în domeniul asigurărilor, al prelucrării lemnului, laptelui sau a materialelor feroase.

Andrei, un tânăr de 18 ani, nu a lucrat niciodată, aşa că a venit la bursă mai mult pentru a se informa și ne-a spus că nu l-a atras niciun job prezentat. „Nu mi-a plăcut oferta de la bursă. Mi-aș dori un loc de muncă unde să mă dezvolt, în vară vreau să merg la facultate, să fiu programator IT, dar aici n-am găsit nimic care să mă atragă. Sincer nu vreau să muncesc la fabrică sau într-un atelier 8 ore pe zi pentru salariul minim” – ne-a spus el.

La finele lunii aprilie rata șomajului în județul Covasna a fost de 6,37%, în evidențele Agenției figurând 800 de tineri sub 25 de ani care nu au un loc de muncă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.