ACTUALITATE 20 august 2010

Tinerii cu dizabilităţi au apreciat accesul uşor în centrul din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 496 vizualizări
Tabăra pentru persoane cu dizabilităţi organizată de Serviciul de Ajutor Maltez (SAM) în ultimele zece zile la kilometrul 7 spre Vâlcele a ajuns la final, iar una dintre cele mai importante concluzii ale tinerilor participanţi este aceea că Sfântu-Gheorghe este unul dintre puţinele oraşe din ţară în care persoanele cu handicap au un acces uşor în centru. Preşedintele SAM Covasna, Tischler Ferenc, a declarat că tinerii

Tabăra pentru persoane cu dizabilităţi organizată de Serviciul de Ajutor Maltez (SAM) în ultimele zece zile la kilometrul 7 spre Vâlcele a ajuns la final, iar una dintre cele mai importante concluzii ale tinerilor participanţi este aceea că Sfântu-Gheorghe este unul dintre puţinele oraşe din ţară în care persoanele cu handicap au un acces uşor în centru.

Preşedintele SAM Covasna, Tischler Ferenc, a declarat că tinerii care au participat în Tabără au fost foarte încântaţi de programele acesteia, precum şi de faptul că s-au putut descurca cu uşurinţă în centrul din Sfântu Gheorghe.

„Majoritatea participanţilor sunt de părere că această Tabără trebuie reluată şi anul viitor, iar ieşirea în centrul oraşului a făcut ca Sfântu Gheorghe să fie apreciat pentru căile sale de acces uşor pentru persoanele cu handicap. Tinerii au spus că oraşul nostru este printre puţinele din România în regulă din punct de vedere al accesibilităţii în centru. I-am dus pe participanţi şi în Parcul Central, unde s-au descurcat singuri, au reuşit să urce pe trotuare, să traverseze apoi strada, ceea ce e mai bine faţă de anii trecuţi, când pentru aşa ceva aveau în mod sigur nevoie de ajutor”, a explicat Tischler Ferenc.

Mai bine de o sută de persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora au participat la Tabăra anuală organizată special pentru ei între 9 şi 19 august de către SAM la kilometrul 7 spre Vâlcele. Tabăra a ajuns în acest an la cea de-a noua ediţie iar participanţii au fost în majoritate tineri din mai multe judeţe - Covasna, Harghita, Mureş, Cluj şi Timiş, dar şi din Ungaria şi Ucraina, majoritatea având vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani. Programul Taberei a cuprins numeroase plimbări, activităţi de sport - inclusiv un campionat de paintball, meşteşugărit, dansuri, jocuri mixte, focuri de tabără şi petreceri cu muzică aproape în fiecare seară, până noaptea târziu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vasy, 20 august 2010
E binisor,dar doar centru?Pana anungi in centru te impiedici de obstacole,borduri fara rampe si putine magazine sunt pregatite pentru ai primii pe persoanele cu dizabilitati,ar trebuii si macar 2 citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.