ACTUALITATE 29 aprilie 2014

Tinerii covăsneni ştiu să salveze vieți

de Székely Emőke | 69 vizualizări

concurs prim ajutor

A fost forfotă mare marţi în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, unde Crucea Roșie Română Filiala Covasna a organizat etapa județeană a Concursului de Prim Ajutor destinat elevilor de gimnaziu și de liceu. La eveniment s-au înscris 60 de echipe, care au susținut în total 5 probe, din care una de teorie și patru de practică.

În urma concursului clasamentul a arătat în felul următor: gimnaziu: 1. Liceul reformat Sfântu Gheorghe, 2. Școala Generală Ozun, 3. Școala Generală Tamașfalău, liceu: 1. Echipa „Sic-Aid” de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, 2. Liceul Reformat Târgu Secuiesc, 3. Echipa „Salvatorii de vieți” de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”. Cei de la „Sic-Aid” vor participa la faza națională a concursului, care va avea loc în vară.

Elevii au fost încântați de această experiență și spun că pentru ei a fost o provocare cu atât mai mult cu cât acesta nu a fost doar un concurs, ci și un test care poate salva vieți. „Să acorzi primul ajutor este important, pentru că ne putem întâlni oricând cu o situație în care va trebui să salvăm pe cineva, iar cunoștințele noastre pot face diferența dintre viață și moarte” – ne-a declarat o elevă de clasa a X-a.

Directorul Crucii Roșii Covasna, Papp Adolf, spune că cunoașterea acordării primului ajutor este foarte importantă, și în același timp este și o obligație pentru că nu se știe niciodată când putem salva viața unei persoane apropiate. Acesta s-a arătat mulțumit de prestația elevilor și este de părere că tinerii care au participat la concurs pot oricând salva vieți. „Elevii au fost foarte bine pregătiți, sunt mulțumit de ei, și sunt de părere că dacă situația o va cere, pot salva vieți” – a declarat Papp Adolf.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.