ACTUALITATE 14 martie 2012

Textila Oltul, profit de 1 milion de euro în 2011

de Székely Emőke | 58 vizualizări

Conducerea fabricii se plânge în continuare de lipsa personalului calificat.

Criza economică pare că ocolește fabrica Textila Oltul din Sfântu Gheorghe. Directorul acesteia, Vlastimir Isakovic, a declarat ieri că anul trecut unitatea a produs 12 milioane de mp de textile. Deși societatea a înregistrat anul trecut un profit de patru milioane de lei, având o cifră de afaceri de 35 milioane lei, conducerea se plânge în continuare de lipsa personalului calificat din oraș și împrejurimi.

După ce a fost privatizată în anul 1999, fabrica a produs mai ales pentru export, produsele fiind comercializate în Belgia, Franța, Serbia sau Olanda. Nici importul nu este neglijat de către conducerea societății, materia primă – bumbacul, fiind adus din Kirghistan, pentru că acolo se cultivă bumbac bio, fără folosirea unor pesticide sau îngrășăminte chimice. La ora actuală 30% din producția fabricii este de natură bio, în special lenjerie de pat, restul de 70% fiind produse eco.

Isakovic a mai spus că fostul internat de fete este în continuare de vânzare, adăugând că deși s-au purtat discuții cu cei de la Universitatea „Babeș-Bolyai” pentru achiziția imobilului, acestea nu s-au concretizat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.