ACTUALITATE 8 aprilie 2014

Termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru bursele de studenți a fost prelungit

de Székely Emőke | 88 vizualizări

Inițiatorii programului de burse pentru studenți spun că au prelungit termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru bursele destinate studenților, pentru că mai multe persoane au cerut răgaz de câteva zile pentru a-și întocmi actele necesare.

„Am fost nevoiți să prelungim termenul fixat inițial pentru 7 aprilie pentru că pe lângă cele 4 persoane care s-au înscris, ne-au sunat în jur de 30 de studenți care ne-au cerut prelungirea termenului” – a declarat inițiatorul programului, consilierul local Zsigmond József.

Programul adoptat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe se adresează studenților aflați în ani terminali, domiciliați în Sfântu Gheorghe dar plecați la studii în țară sau străinătate. Studenţii pot aplica până pe 14 aprilie pentru cele 25 de burse disponibile în acest an, iar sumele vor fi acordate timp de trei luni, astfel: 300 de lei pentru studenți, 500 de lei pentru masteranzi și 1.000 de lei pentru doctoranzi.

Zsigmond József a declarat că orașul dorește ca prin acest program să îi atragă pe studenții plecați de aici, astfel încât aceștia să ia în calcul revenirea acasă, odată cu finalizarea studiilor. Bursele se vor acorda în funcție de punctajul atins pe baza unor criterii clare, iar unul dintre criterii este ca studenții să prezinte o lucrare de diplomă (licență, master sau doctorat) care să aibă legătură cu municipiul Sfântu Gheorghe. În plus, tinerii studenți trebuie să aibă vârsta maximă de 35 de ani.

Acesta a mai spus că dorește ca acordarea acestor burse să devină tradiție în oraș. Anul acesta vor fi acordate, vreme de trei luni, 25 de burse cu un buget total de 75.000 lei, urmând ca bugetul să crească în 2015 la 100.000 de lei, astfel că beneficiarii vor primi bursele timp de patru luni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.