ACTUALITATE 21 august 2014

Taxă pentru recuperarea câinilor pierduţi

de Székely Emőke | 164 vizualizări

70 de lei va fi taxa de recuperare a câinilor cu stăpân care dintr-un motiv sau altul ajung pe stradă și sunt capturați de cei de la adăpostul de câini. La asta se adaugă câte 4 lei pentru fiecare zi de cazare la adăpost.

Hotărârea a fost luată joi de Consiliul Local Sfântu Gheorghe. De asemenea, în hotărâre este prevăzut și faptul că în cazul adopției la distanță taxa pe care stăpânul o plătește este de 100 de lei lunar, dar aceasta scade cu 10% în cazul în care cineva adoptă astfel un câine pentru o perioadă mai lungă de un an.

„Legea dă posibilitatea adopției la distanță, în acest caz taxa pentru un câine este de 100 de lei pe lună. Cei care recurg la această formă de adopție pentru o perioadă mai lungă de un an, după primele 12 luni primesc o reducere de 10%” – a declarat primarul Antal Árpád. Reducere sau nu, cetățenii din Sfântu Gheorghe nu sunt interesați de această formă de adopție. Dacă după scandalul din vara trecută, când un copil a fost sfâșiat de câini în Bucureşti, iubitorii de animale au sărit că vor adopta și că vor salva patrupezii, după câteva luni această formă de adopție la distanță a fost practic uitată la Sfântu Gheorghe.

În luna iulie adăpostul de câini de la Câmpul Frumos a fost preluat de Tega, capacitatea adăpostului a fost mărită, iar momentan sunt în jur de 100 de patrupezi. Angajații adăpostului se ocupă de fiecare câine în parte și îi pregătesc pentru adopție.

Distribuie articolul:  
|

Anunțuri

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.