ACTUALITATE 6 iunie 2011

Târgul de Produse Tradiţionale Secuieşti nu va mai avea loc

de Székely Emőke | 250 vizualizări
Anunţat cu surle şi trâmbiţe ca fiind unul dintre cele mai mari evenimente de profil, cea de a doua ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale Secuieşti nu va mai avea loc. Organizatorul principal al evenimentului, Asociaţia Civili pentru Covasna, a declarat prin vocea preşedintelui Bereczky Kinga că din cauza faptului că firmele din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş nu s-au arătat interesate de acest eveniment, târgul nu va mai avea loc.

Anunţat cu surle şi trâmbiţe ca fiind unul dintre cele mai mari evenimente de profil, cea de a doua ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale Secuieşti nu va mai avea loc. Organizatorul principal al evenimentului, Asociaţia Civili pentru Covasna, a declarat prin vocea preşedintelui Bereczky Kinga că din cauza faptului că firmele din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş nu s-au arătat interesate de acest eveniment, târgul nu va mai avea loc. Bereczky Kinga a spus că în ciuda faptului că organizarea evenimentului a început cu mai bine de două luni în urmă, doar 25 de societăţi comerciale şi-au manifestat interesul de a participa la acest târg, număr mult sub aşteptări, motiv pentru care s-a luat această decizie. Scopul acestui târg era o atitudine pozitivă, optimistă a comercianţilor, care ar fi trebuit să fie un model pentru vizitatori în ceea ce priveşte succesul produselor şi valorilor tradiţionale.

La prima ediţie a acestui târg, în 2010, au participat 32 de firme, cu produse tradiţionale, 40% dintre ele vindeau produse alimentare, iar pentru anul acesta Asociaţia Civili pentru Covasna şi-ar fi dorit ca firmele participante la târg să aducă produse dintre cele mai diverse, care reprezintă această zonă a ţării.

Organizatorii spuneau la mijlocul lunii mai că se aşteaptă la participarea a 50-60 de firme, şi la peste 5.000 de vizitatori. Pe atunci Bereczky Kinga spunea că evenimentul se bucură de o bună promovare, prin agenţii de turism din Ungaria şi din ţară. Târgul urma să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni la Miercurea Ciuc şi urma să fie însoţit de multe evenimente culturale. Dintre acestea concursul de desen adresat copiilor va avea loc, lucrările micuţilor urmând a fi expuse în Centrul Amoba pe data de 14 iunie, când va avea loc şi premierea câştigătorilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
DanielT, 8 iunie 2011
Tu vorbesti, care esti cel mai sovin posibil?Nu stiu cum de te lasa sa comentezi asemenea aberatii. Mai "Mariane" mai.
Marian, 7 iunie 2011
Pentru ca romanii de aici sunt ocupati cu vaicarelile,nu au timp de lucruri serioase.Exact ca cei din articol.In loc sa se ocupe de magarii,s-ar putea organiza un targ cu produse traditionale citeste integral
vasy, 7 iunie 2011
Ma intreb insa oare la noi in oras de ce nu se organizeaza si targuri de produse romanesti,sunt absolut sigur ca sunt destui care vor sa participe.Aud mereu organizand-use doar "chestii" citeste integral
milu, 7 iunie 2011
in sfarsit sau saturat si secuii de balivernele catorva nemernici
LESUCA DIN HETEA, 7 iunie 2011
PAI SUNT OCUPATI CU ALTELE AIUREA NU AICI.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.