Târg de Tradiţii sub semnul 550 de ani
Luna septembrie va aduce la Sfântu-Gheorghe Târgul de Tradiții, un eveniment organizat de către autoritățile locale în cadrul evenimentelor dedicate marcării a 550 de ani de existență a orașului.
Târgul, care se va desfășura între 24 și 25 septembrie, se adresează meșterilor populari, micilor producători de alimente tradiționale din zonă precum și unităților alimentare care oferă mâncăruri tradiționale.
Cei care vor să participe la Târg se pot înscrie până pe 15 septembrie la sediul Primăriei Sfântu-Gheorghe sau pe adresa de email info550@sepsi.ro, administrația locală urmând să pună la dispoziția acestora tarabele și chioșculețele în care își vor expune produsele.
Sfântu-Gheorghe aniversează în acest an 550 de ani de atestare documentară ca așezare urbană, ocazie cu care autoritățile au pregătit un lanț de evenimente prin care marchează momentul.
Prima atestare documentară a aşezării unde se află astăzi Sfântu-Gheorghe datează din anul 1332. Există însă descoperiri arheologice care fac dovada existenţei umane încă din neolitic, apoi din Epoca bronzului, susţinându-se că în zonă au fost descoperite două morminte, unul de inhumaţie şi altul de incineraţie, aparţinând epocii dacice. În 1946, săpăturile făcute pe malul stâng al pârâului Debren au scos la lumină resturi de construcţii din zid de piatră şi mortar, fragmente de cărămidă şi ţiglă, obiecte de ceramică şi morminte de incineraţie din epoca romană. Pe malul pârâului Kokonyes s-a descoperit ceramică şi un pandantiv de bronz din secolul al IV-lea, iar la marginea sudică a turnului pe care se găseşte Biserica fortificată reformată au fost descoperite gropi circulare conţinând ceramică din secolul al X-lea.