ACTUALITATE 14 ianuarie 2014

Tânărul care și-a înjunghiat bunica și mama era drogat

de Székely Emőke | 407 vizualizări

Acesta a fost arestat și riscă peste 15 ani de închisoare

IPJ Covasna a dezvăluit noi detalii despre crima care i-a șocat pe locuitorii orașului Târgu Secuiesc, și nu numai. Potrivit șefului Poliției covăsnene, cms. şef Ion Popa, Marius Dumitru Olariu, cel care și-a înjunghiat duminică mama și bunica, se afla sub influența unor substanțe interzise, mai precis canabis. După comiterea faptelor, tânărul a amenințat că se aruncă de la etajul 4 al blocului unde locuia, polițiștii însă au reușit să îl imobilizeze și să îl ducă la secție. Nu s-a mai putut face însă nimic pentru bunica lui, care a murit, iar mama, rănită și ea, a ajuns la spital.

Arest preventiv pentru 29 de zile

„Bărbatul se află în arestul Poliției, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, el este cercetat pentru omor deosebit de grav și tentativă de omor. Nu se poate vorbi cu el, nu comunică, doar plânge. Analizele medicale au arătat faptul că înainte de a comite faptele, acesta consumare droguri, canabis” – a declarat Ion Popa. Pe de altă parte, procurorul Florin Sătârbașa spune că tânărul a declarat anchetatorilor că nu s-a mai simțit iubit de familie. „Spune doar că a avut un exces de furie și că nu s-a mai simțit dorit de familie și că bunica lui îl iubește mai tare pe fratele său, acestea au fost singurele explicații date de el” - a spus Florin Sătârbașa, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna.

Marius Dumitru Olariu şi-a omorât bunica cu 27 de lovituri de cuţit

37 de lovituri de cuțit

Șeful IPJ Covasna a dat detalii și despre crima și tentativa de omor. Marius Dumitru Olariu și-a înjunghiat bunica de 27 de ori, astfel că bătrâna nu a avut nicio șansă întrucât trei dintre lovituri i-au atins organe vitale – creierul mic, inima și un plămân. Polițiștii bănuiesc că tânărul în vârstă de 27 de ani s-a enervat pe bunică, iar mama a vrut să sară în apărarea bătrânei când a fost și ea înjunghiată. „Mama a fost transportată la spitalul din Braşov şi este într-o stare stabilă. Urma să fie audiată marți, dar le-a cerut medicilor să o lase să meargă la înmormântarea bătrânei, așadar audierile au fost reprogramate pentru miercuri. Probabil că tânărul a dat și în ea, și în bătrână în același timp, dar aceste aspecte urmează să fie lămurite zilele următoare” – a declarat Ion Popa.

Scandal din cauza orientării sexuale?

Postul de televiziune Pro TV a citat surse din anchetă, potrivit cărora Marius Dumitru Olariu ar fi homosexual, iar scandalul de duminică ar fi pornit de la faptul că familia nu i-ar fi acceptat orientarea. Între timp pe paginile de socializare oamenii comentează și trimit mesaje de încurajare familiei. Nimeni nu își explică gestul tânărului, pe care îl știau a fi un băiat retras, la locul lui. Marius Dumitru Olariu a terminat facultatea în România, apoi a călătorit în lume. Pe pagina lui de facebook sunt postate fotografii făcute nu doar în Europa, ci și în țări exotice, cum ar fi Cuba sau Republica Dominicană. Tânărul locuia în ultima perioadă la Rotterdam, unde se presupune că ar fi locuit cu un bărbat care îl și întreținea.

Marius Dumitru Olariu va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a vedea dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. În funcție de rezultatul acestei expertize va ajunge la un spital de specialitate sau la închisoare, unde va sta cel puțin 15 ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.