ACTUALITATE 31 ianuarie 2019

Tamás Sándor: Drumurile județene, în stare mai bună decât cele naționale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1548 vizualizări

Cei peste 263 de kilometri de drumuri județene de pe raza județului Covasna se află în stare mult mai bună decât cei peste 260 de kilometri de drumuri naționale, a spus miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. Acesta a subliniat astfel că totul se datorează firmei proprii a CJ, SC Drumuri și Poduri Covasna SA.

S-a modificat legislația și până la urmă am găsit soluția potrivită ca activitățile de întreținere a drumurilor județene iarnă și vară să o putem acorda firmei noastre unde suntem singurii acționari. Și am ajuns ca cei 263 de kilometri de drumuri județene să fie actual în stare mai bună decât cei 280 de kilometri de drumuri naționale în județul nostru. Dintr-o parte e o plăcere, pentru că se dezvoltă sistemul de drumuri județene, dar pe cealaltă parte e o povară și e nasol ce se întâmplă. Să vă spun câteva exemple. De pildă, DN13E, unde există o porțiune de 10 kilometri care este drum de pământ. Să nu mai vorbim despre restul DN13 sau DN11, unde zilnic circulă 15.000 de mașini în jurul orașului Târgu Secuiesc, dintre care 85% sunt de tranzit, iar drumul arată cum știți și dumneavoastră, într-o stare degradată, mai ales între porțiunea dintre Dalnic și Cernat. (...) Am semnalat de ani de zile (n.red. aceste probleme) către Ministerul Transporturilor. Nu este o problemă a județului Covasna, ci între Brașov și Bacău, dar problema se canalizează la noi, că e înfundat acest drum. (...) E ceva deja insuportabil ceea ce se întâmplă pe DN11. Acestea sunt doar două exemple”,  a spus președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Nici în ceea ce privește deszăpezirea nu au fost mari probleme, a mai spus președintele CJ Covasna, care a punctat că acesta a fost primul an în care întreținerea drumurilor județene pe timp de iarnă este sub totala îndatorire a firmei Drumuri și Poduri Covasna.  

Cea mai mare problemă, pe DJ121A Întorsura Buzăului – Boroșneu Mare

O strategia de viitor privind dezvoltarea infrastructurii rutiere județene este dificil de realizat, mai spun liderii județului, având în vedere schimbările de la nivel național, de care acestea sunt interconectate.

„Nu avem posibilitatea decât să lucrăm pe drumurile pe care le avem. După câte știți, cea mai mare problemă este pe 121A, porțiunea Întorsura – Boroșneu. Sperăm că dacă și firma din Brașov se apucă din primăvară, în doi ani de zile îl putem avea gata. În rest nu cred că avem probleme pe alte tronsoane”, a declarat și managerului judeţului Covasna, Kovács Ödön, în cadrul conferinței de presă.

Pe lângă grija pentru drumurile județene, firma SC Drumuri și Poduri Covasna SA îndeplinește și misiunea de a crea locuri de muncă la nivel județean, mai spun șefii CJ Covasna, care punctează că aici lucrează, în prezent, 75 de persoane.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.