ACTUALITATE 19 februarie 2012

Szabó Kati este sportiva secolului în județul Covasna

de Székely Emőke | 304 vizualizări

Szabó Kati, Török Mari și Vass Hunor sunt primii trei clasați în competiția lansată de studioul teritorial Radio România Târgu Mureș, care viza alegerea sportivului secolului în județul Covasna. Timp de două luni, oamenii și-au putut exprima votul pe site-ul postului de radio, iar vineri au fost anunțate rezultatele în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe.

Primul loc, ocupat de fosta mare gimnastă Szabó Kati, nu surprinde pe nimeni. Numeroasele medalii europene, mondiale și olimpice obținute de gimnastă justifică alegerea publicului. Ea a fost urmată de către fosta handbalistă Török Mari, jucătoare care a pornit de la CSŞ Sfântu Gheorghe și a ajuns în lotul național. A jucat la Râmnicu Vâlcea, iar regretul ei este faptul că nu a reușit să ajungă la nicio olimpiadă, și nici nu a câștigat vreo medalie cu echipa națională. Locul trei, ocupat de karatistul Vass Hunor, este oarecum interesant, având în vedere faptul că acesta a reușit să îl depășească în acest clasament pe antrenorul său, Préda Csaba, clasat pe locul patru. Vass Hunor are deja în palmares titlul european, cel mondial, precum și mai multe titluri naționale, iar cariera lui continuă.

Handbalista Gabriela Rotiș se clasează pe locul cinci, urmată de atletul Ovidiu Olteanu, fostul jucător de fotbal Selymes Tibor, iar locul opt este împărțit de luptătoarea Estera Dobre și fostul voleibalist Dezsi Eduard. Pe locul nouă s-a clasat sora mai mică a lui Török Mari, Edit, de asemenea componentă a lotului național de handbal al României. Pe locul zece găsim doi foști sportivi, atletul Florin Ionescu și componentul echipei de aur a handbalului masculin, Kicsid Gábor.

Dintre sportivi, doar Kicsid Gábor a fost prezent la decernarea diplomelor, acesta povestind de anii când România se afla în elita handbalului masculin mondial. Întrebat de ce nu a urmat niciodată o carieră de antrenor, acesta a spus că motivul îl constituie faptul că România nu mai are handbaliști care ar putea aduce performanțe notabile. Kicsid Gábor regretă și azi faptul că nu au reușit obținerea aurului olimpic la Montreal în 1976, când reprezentanta României a fost învinsă în finală de către fosta URSS.

Ceilalți sportivi nu au fost prezenți, dar unii dintre ei au fost reprezentanți de către foștii sau actualii antrenori, cei care au un rol esențial în formarea campionilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.