ACTUALITATE 24 septembrie 2014

Sute de vânători își dau întâlnire la Arcuș

de Székely Emőke | 180 vizualizări

Castelul Szentkereszty și Centrul de Studii Europene de la Arcuș vor găzdui pe data de 4 octombrie cea de a patra ediție a întâlnirii vânătorilor din județele Covasna, Harghita și Mureș, la care și-au anunțat prezența și vânători din Austria, Germania și Ungaria, așadar organizatorii spun că se așteaptă la 800-900 de participanți.

Evenimentul este organizat de Asociația „Vadon”, Consiliul Județean Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe, și acesta este primul an când evenimentul poposește pe meleaguri covăsnene, până acum fiind organizat în județele Harghita și Mureș. Președintele „Vadon”, Demeter János, a declarat că la eveniment va fi înviată o tradiție veche conform căreia fiecare organizație de vânători va defila cu steagul propriu.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a apreciat că instituția pe care o conduce, împreună cu Asociația „Vadon” și Primăria Sfântu Gheorghe au reușit să creeze prin această întâlnire a vânătorilor un eveniment unic în România.

Organizatorii au spus că evenimentul de pe 4 octombrie va cuprinde și un concurs gastronomic pentru care materia primă va fi carne de vânat, va fi și un târg al obiectelor vânătorești și unul de produse meșteșugărești, expoziție de pictură, dar și o paradă a modei cu haine de epocă regândite pentru a putea fi purtate și în zilele noastre.

Organizatorii au mai menționat că din județul Covasna vor participa la eveniment 300 de vânători, însă în total numărul celor care vor veni se ridică la 800-900. Evenimentul va fi deschis și publicului larg, prețul biletului de intrare fiind de 3 lei pentru copii și 5 lei pentru adulți.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.