ACTUALITATE 16 septembrie 2011

Supravegherea video, în repaus... de procedură

de Monica Vrânceanu | 47 vizualizări

Camerele sunt deja montate și alimentate cu energie electrică, însă deocamdată nu se află în supravegherea nimănui.

Deși la nivel local au fost achiziționate mai multe camere de supraveghere video a punctelor importante din Sfântu-Gheorghe, acestea sunt practic nefolosite, chiar dacă ele funcționează. Inutilitatea camerelor video, chiar dacă temporară, este cauzată de faptul că procedurile pentru achiziționarea unui sistem de conectare și vizualizare a imaginilor, de care ar trebui să se ocupe Poliția Locală, durează mult.

Șeful Poliției Locale, Hadnagy Istvan, a declarat că procedura de achiziție a sistemului la care vor fi conectate camerele de supraveghere video este destul de greoaie, Consiliul Local trebuind să modifice bugetul Poliției și să aprobe suma necesară în acest sens, abia apoi  putându-se face demersuri în procedura propriu-zisă a achiziției.

”Camerele funcționează și acum, imaginile fiind stocate pe un server. Din păcate însă, nu prea ne sunt de folos, pentru că nu există o supraveghere în timp real a acestora. Și noi, cei de la Poliția Locală, abia așteptăm ca întregul sistem să fie funcțional, pentru că ne-ar fi de folos în foarte multe cazuri”, a explicat Hadnagy, potrivit căruia camerele sunt deja montate și alimentate cu energie electrică, însă deocamdată nu se află în supravegherea nimănui.

Chiar dacă în Sfântu-Gheorghe nu există un grad ridicat de infracționalitate, Hadnagy spune că aceste camere video vor ajuta, cu siguranță, din punct de vedere al prevenției.

Autoritățile locale consideră că prin amplasarea unor sisteme video de supraveghere se va contribui la îmbunătățirea ordinii publice din oraș, astfel că unul dintre punctele în care s-au amplasat camere este blocul Sing-Sing din cartierul Ciucului, dar și magazinele din apropierea acestuia. O altă cameră video se află la colţul străzii Petőfi Sandor, având în vizor spaţiul din faţa Hotelului Bodoc. În plus, Primăria a pus la punct și planul de amplasare a camerelor de supraveghere pentru intrările și ieșirile din Sfântu-Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.