ACTUALITATE 5 august 2021

(Update) Suprasolicitarea unui cablu a lăsat centrul Municipiului Sfântu Gheorghe fără curent

de David Leonard Bularca | 1586 vizualizări

Locuitorii din zona centrală a Municipiul Sfântu Gheorghe au rămas, de aproximativ 10 ore, fără curent. Probleme sunt pe 44 de străzi ale Municipiului, însă acestea sunt în curs de remediere, conform declarațiilor oferite cu greu de reprezentanții Electrica SA pentru Observatorul de Covasna. Aceștia nu au furnizat până în clipa de față informații despre durata respectivului proces de remediere.  

UPDATE: Care este explicația companiei Electrica privind oprirea furnizării energiei electrice​

Directorul Electrica SA, Jozsa Csaba, a declarat  telefonic pentru Observatorul de Covasna că defecțiunea s-a produs din cauza suprasolicitării unui cablu.

„Deci pe scurt vă pot spune că au fost două defecțiuni pe cablu, în afara voinței noastre, să zicem așa. A fost un defect accidental din cauza suprasolicitării cablului. Acum facem manevrele de revenire. A fost problema în zona centrală”, a spus, pe scurt, directorul care nu a precizat cât durează respectivele manevre de revenire. 

Nu dispunem momentan de mai multe informații, deși redacția Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro a trimis, încă din prima parte a zilei de joi, o solicitare în acest sens către șeful serviciului de relații cu publicul al Electrica Brașov, astfel încât să putem oferi detalii cu privire la incident. 

De altfel, experiența ne-a demonstrat că, în comunicarea cu presa, Electrica este mai degrabă deficitară, în sensul în care jurnaliștii din echipa noastră au primit răspunsuri în urma unui proces anevoios care a presupus trimitere de mail-uri și așteptarea unui răspuns după aprobări interne greu de estimat. Aceasta în ciuda faptului că, în tot acest mecanism, este vorba despre interesul public  al cetățenilor consumatori de servicii Electrica și implicit plătitori ai facturilor către aceasta. 

De îndată ce vom primi mai multe informații, dacă le vom primi, revenim cu detalii suplimentare cu privire la incidentul în cauză

Sursa foto: financiarpress

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.