ACTUALITATE 13 aprilie 2024

Sugas 24H: primele detalii despre noua aventură ciclistă

de Daniela Luca | 1308 vizualizări

Jurnalistul Lucian Mîndruță a lăudat zona și ideea competiției

Cea de-a patra ediție a cursei de ciclism de anduranță Sugas 24H va avea loc anul acesta la finalul lunii august. Fitness Tribe, organizatorul principal, și-a dorit să ofere publicului primele informații despre competiție încă de acum. În cadrul unei conferințe de presă, organizate joi, 11 aprilie, președintele asociației, Lászlóffy Lóránd, a spus că înscrierile vor începe pe 1 mai, dar și că organizatorii sunt nerăbdători să îi întâmpine pe toți cei pasionați de ciclism și aventură la Șugaș Băi. La evenimentul de lansare a luat parte și jurnalistul Lucian Mîndruță. 

Nu este un secret că realizatorul radio și TV, Lucian Mîndruță, este pasionat de ciclism. Acesta este și unul dintre coordonatorii „Sesiunii de stare de bine” din județul nostru. De aceea, nu este întâmplător că s-a aflat joi la Sfântu Gheorghe, din nou. 

Acesta a subliniat în cadrul conferinței de presă, că, în contrast cu alte trasee din România, unde gunoaiele sunt parte din peisaj, zona Șugaș Băi este complet diferită, pentru că este curată și bine întreținută. Iar acest lucru îl face să își dorească să revină. 

„Aici pot să pedalez fără să-mi fie milă de planeta mea. Sunt multe ture pe care le fac în România și în cele mai multe, pe marginea drumului, sunt PET-uri, gunoaie, radiatoare de mașină, cutii de ulei și câteodată câte un calculator sau un televizor dintr-o generație mai veche, pentru că oamenii evoluează, dar nu într-atât încât să nu arunce gunoaiele pe marginea drumului și în șanț. Ei bine, acesta este un loc în care pedalez cu plăcere pentru că e curat, pentru că oamenii nu aruncă sau pentru că alții strâng, nu știu. Mă bucur că aici se poate pedala ca și cum oamenii n-ar fi trecut încă pe acolo. Asta este cea mai mare bucurie a mea, aici la voi, și sper să rămână așa”, a spus Lucian Mîndruță la conferința de presă de joi. 

A adăugat și: „Mi se pare foarte curajoasă povestea asta cu 24 de ore, fără să fie implicate mașini”. 

Reguli importante

Pentru că este un concurs, evenimentul are o serie de reguli importante. Acestea sunt menite să mențină ridicată calitatea competiției, care și anul trecut s-a bucurat de mare succes. Atunci au fost înscriși peste 40 de participanți din toate colțurile țării. 

Printre cele mai proaspete informații, evidențiem: 

  • Concursul va fi la Șugaș Băi, în perioada 31 august - 1 septembrie; 

  • Înscrierile se derulează  între 1 mai și 15 august;

  • Numărul locurilor este limitat la 50 din rațiuni de siguranță; 

  • Înscrierea se face pe bază de taxă: 150 de lei pe echipă; 

  • Vor fi trei categorii de echipe: masculin, feminin și mixt; 

  • Vor câștiga cei care fac cele mai multe ture între izvorul Csaba și Izvorul Elisabeta, în 24 de ore. 

Este util de precizat că distanța parcursă pe traseu este de 9,8 kilometri în total, iar diferența de nivel este 232 de metri. 

„Nu ne axăm doar pe performanță și pe cifre. Dorim să creăm o comunitate de cicliști aici la Sfântu Gheorghe și nu numai”, a punctat joi președintele Fitness Tribe, Lászlóffy Lóránd.

„Marea problemă este psihicul la astfel de curse”

Câștigătoare a ediției de anul trecut a fost echipa „NBT”, care a pedalat 36 de ture, adică peste 350 de kilometri. Cristian Radu, unul dintre membrii grupului, spune că și-a setat deja obiectivul de anul acesta: măcar tot atâtea ture cât anul trecut. De aceea, nu lasă nimic la voia întâmplării. 

„Pregătirea ar trebui să înceapă în perioada de iarnă, ca să ai o bază, ulterior distanțele lungi te ajută pentru astfel de competiții, ținând cont că se ajunge la astfel de valori – peste 300 de kilometri parcurși. Trebuie să te antrenezi pe distanțe foarte lungi, dar degeaba te antrenezi dacă nu îți antrenezi psihicul. Marea problemă este psihicul la astfel de curse, pentru că degeaba poți fizic, dacă psihicul nu mai comunică cu restul organismului”, a explicat Cristian Radu.

Un lucru este cert: fiecare participant la competiție este un câștigător pentru că este un mod bun de a testa limite. Acest eveniment le oferă tuturor celor interesați oportunitatea perfectă de a experimenta bucuria ciclismului și de a-și îmbunătăți starea de bine, mai precizează organizatorii.

Anul trecut, în iunie, cea de-a treia ediție a competiției s-a încheiat cu bucurie și satisfacție pentru cei 42 de participanți curajoși. Timp de 24 de ore, cicliștii au parcurs un număr impresionant de 284 de ture.

Detalii și imagini de la evenimentul de anul trecut, AICI

Sursa foto: Kristó-Gothárd Hunor 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.