ACTUALITATE 21 ianuarie 2011

Subvenţii de sute de mii de euro pentru bovinele din judeţul Covasna

de Monica Vrânceanu | 576 vizualizări
Județul nostru conduce detașat în topul numărului de dosare pentru subvenţii în zonele defavorizate Peste 2000 de fermieri covăsneni au depus dosare la Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură (APIA) în vederea obținerii subvenției pe cap de bovină pentru zone defavorizate, astfel Co vasna conduce detașat în topul județelor care intră în categoria acestor zone ale țării. Potrivit lui Marius Popica, reprezentant al APIA Covasna, cererile fermierilor covăsneni au venit pentru peste 8.700 de capete de bovine, acesta reprezentând

Județul nostru conduce detașat în topul numărului de dosare pentru subvenţii în zonele defavorizate

Peste 2000 de fermieri covăsneni au depus dosare la Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură (APIA) în vederea obținerii subvenției pe cap de bovină pentru zone defavorizate, astfel Co vasna conduce detașat în topul județelor care intră în categoria acestor zone ale țării. Potrivit lui Marius Popica, reprezentant al APIA Covasna, cererile fermierilor covăsneni au venit pentru peste 8.700 de capete de bovine, acesta reprezentând cel mai mare număr înregistrat până acum în acest sens.

„Este prima oară când se acordă aceste subvenții, dosarele în acest sens putând fi depuse la Sfântu Gheorghe dar și la Întorsura Buzăului, aceasta fiind o zonă mai depărtată de oraș. Pe fermieri îi ajută foarte mult aceste subvenții, mai ales că în 2010 nu s-au acordat subvenții, nici cea pentru calitatea laptelui”, a explicat Marius Popica.

Acesta a arătat că subvențiile nu vor putea depăși 250 de euro pe cap de bovină, județul Covasna având la dispoziție două milioane de euro pentru acestea din cele 22,4 miloane de euro existente la nivel de țară.

„Banii le vor fi de mare ajutor fermierilor și crescătorilor de bovine din județ, urmând să-i ajute foarte mult. După ce se va încheia primirea dosarelor, va urma introducerea în calculator a datelor și verificarea pe teren a celor declarate în dosarele depuse.

Ceea ce trebuie să știe oamenii este faptul că nu pot înstrăina bovinele pentru care primesc subvenții până pe 31 iunie a.c., în caz contrar trebuind înapoiați banii”, a mai arătat Marius Popica.

Directorul executiv al APIA Covasna, Maria Roman, a explicat că județele defavorizate sunt cuprinse într-o hartă națională care prevede că acestea cuprind zone aflate la peste 600 de metri altitudine sau la o altitudine între 400 și 600 de metri, cu o înclinare mai mare de 15 grade. În aceste zone, unde este inclus și județul Covasna care are un teritoriu muntos de 85%, creșterea animalelor și practicarea agriculturii este mai anevoioasă decât în alte zone ale țării și impune cheltuieli de întreținere a animalelor și de producție a culturii mai ridicate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Judeţul Covasna conduce în topul numărului de dosare pentru subvenţiile din zonele defavorizate | alfa news, 21 ianuarie 2011
[...] paginii covasnamedia.ro, reprezentantul APIA Covasna, Marius Popica, spune că cererile fermierilor covăsneni au venit [...]
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.