ACTUALITATE 29 iunie 2014

Subprefectul Sebastian Cucu a fost învestit în funcție

de Székely Emőke | 194 vizualizări

Prefectul Marius Popica, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, deputatul Horia Grama, precum și șefii deconcentratelor au participat vineri la festivitatea de învestire a subprefectului Sebastian Cucu.

Acesta i-a luat locul Georgetei Gheorghiu, care în discursul ei de mulțumire și de rămas bun și-a exprimat speranța că nu va fi singurul subprefect femeie din istoria județului. Sebastian Cucu și-a depus jurământul, apoi a prezentat câteva detalii biografice.

„Numirea mea este o recunoaștere a modului în care colegii mei înțeleg și au înțeles să își desfășoare activitataa, drept pentru care le sunt recunoscător. Sunt de profesie jurist, practic activitatea mea profesională se confundă cu această instituție pentru că de când am absolvit am fost încadrat la Instituția Prefecturii ca şi consilier juridic, apoi ca director executiv, șef serviciu, până la numirea în această importantă funcție de subprefect. Subliniind faptul că provin din această sferă, consider că am un avantaj pentru că cunosc problemele cu care se confruntă instituția noastră, problemele județului, apreciez că beneficiez de acest avantaj, cunosc echipa, potențialul acesteia și nu cred că vom întâmpina mari probleme în a ne desfășura activitatea. Nu sunt un om al vorbelor mari, drept urmare nu voi promite ce voi face pe viitor, pot să vă spun că voi fi alături de domnul prefect și îl voi sprijini în întreaga sa activitate pentru realizarea obiectivelor instituției noastre” – a declarat Sebastian Cucu.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, l-a felicitat pe noul subprefect și a spus că este cu bună credință în ciuda faptului că a avut multe dispute cu acesta. „Nu ascund faptul că am avut multe dispute cu domnul Cucu pe vremea când era directorul direcției juridice, dar aceasta a fost o altă perioadă, când prefect era domnul Codrin Munteanu. Sunt însă cu bună credință, îl apreciez pe domnul Popica, așa cum îl apreciază și primarii din comune și orașe, așadar alegerea dânsului ca domnul Sebastian Cucu să fie subprefect este o alegere pozitivă, eu cred că cele două instituții am făcut un pas pozitiv, nu doar în sens juridic, ci și politic” – a declarat Tamás Sándor.

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a spus că în momentul de față Prefectura are o echipă foarte bună profesional. „Sunt convins că vor exista relații foarte bune cu administrațiile locale, care sunt necesare pentru beneficiul întregii comunități, iar noi ne dorim ca atât românii cât și maghiarii din acest județ să simtă această colaborare. Sunt convins că domnul Cucu este un profesionist și cred că din momentul acesta, bazându-ne pe capacitățile acestei echipe există toate premisele ca în județul Covasna să își aducă aportul la bunul mers în administrația județului” – a spus Horia Grama, adăugând că are așteptări mari de la această echipă.

Prefectul Marius Popica i-a mulțumit Georgetei Gheorghiu pentru activitatea prestată la Prefectura Covasna, apoi l-a asigurat pe noul subprefect de susținerea lui totală. „Probleme în Instituția Prefectului, și nu numai, vor fi întotdeauna. Ideea e ca noi să ne punem mintea la contribuție și să ieșim cu bine din orice tip de probleme. Trebuie să folosim cât mai multă inteligență și cât mai multă diplomație ca să găsim o soluție la orice. Ne bazăm și pe sprijinul colegilor de la deconcentrate și știm că doar prin colaborare și dialog vom reuși să mergem înainte” – a conchis prefectul Marius Popica.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.